Dirk uit Feanwâlden slaagt na bewogen schooljaar · Foto('s): Auke Zuidema
  Auke Zuidema

Dirk uit Feanwâlden slaagt na bewogen schooljaar

woensdag 12 juni 2019

Een zeer bewogen examenjaar kreeg woensdag een prachtig einde voor Dirk Gorter uit Feanwâlden. Hij slaagde voor zijn mavo-examen op De Saad. Bij Dirk werd halverwege maart een tumor ontdekt. Dit kwam aan het licht nadat hij na een voetbalwedstrijd onwel werd. Een operatie in Utrecht en revalidatie in Beetsterzwaag volgde. 

Toch wou de doorzetter die Dirk is eindexamen doen. Dus hebben Lyndenstein en de school van Dirk ervoor gezorgd dat het kon. Om mee te mogen doen, moest hij eerst nog zestien andere toetsen, die hij tijdens zijn ziek zijn had gemist, inhalen. Bij het kamertje in het revalidatiecentrum werd een bord neergezet met ‘stilte examen’ iets wat nog nooit was voorgekomen.

Nog tot halverwege juli moet de Feanwâldster revalideren in Beetsterzwaag, maar nu met het welverdiende diploma op zak. Volgend jaar wil Dirk naar de havo en ook zijn autorijbewijs wil hij graag zo snel als mogelijk halen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?