DODADO krijgt Sportaanmoedigingsprijs van RTV NOF · Foto('s): Lisanne van der Ploeg
  Lisanne van der Ploeg

DODADO krijgt Sportaanmoedigingsprijs van RTV NOF

vrijdag 11 december 2015

Al 36 jaar organiseert DODADO verschillende sporten in Noordoost- Friesland voor mensen met een verstandelijke handicap. Deze sportstichting is voor tientallen mensen een prachtige uitlaatklep en is intussen een begrip geworden in de regio. Deze aanmoedigingsprijs is daarom ook meer dan verdiend.

Op dit moment zijn er ongeveer 135 sporters in de leeftijd van 6 to 70+ bij DODADO aangesloten. Het sporten bij de eigen vertrouwde club is belangrijk voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook andere zaken zijn van belang. Belangstelling voor elkaar, samen bezig zijn, plezier hebben in activiteiten, begrip en acceptatie, maar ook de waardering buiten de sport- en spelsituaties om zijn aspecten die meetellen. Sport is net als voor ieder ander mens ook voor mensen met een verstandelijke beperking een doorbreking van de dagelijkse sleur.

De sporters betalen net als bij iedere andere club contributie, maar daarnaast is de stichting nog steeds op zoek naar sponsoring. Dat is de laatste jaren steeds moeilijker geworden en dit zal waarschijnlijk ook de komende tijd zo blijven. Aangezien de leden vaak van een minimum rond moeten komen is er ook weinig ruimte om de contributie te verhogen. Daarom is extra bekendheid noodzakelijk en daar is de aanmoedigingsprijs ook voor bedoeld. De prijs werd dan ook zeer enthousiast in ontvangst genomen door enkele sporters van DODADO.

De Sportaanmoedigingsprijs is mogelijk gemaakt door Talant. Deze organisatie wil mensen met een verstandelijke beperking helpen hun eigen leven te leiden door gewenste ondersteuning dicht bij huis te bieden. Talant werkt daarom aan een samenhangend zorgaanbod in dorpen en wijken en zoekt daarbij vaak de samenwerking met andere organisaties.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?