DODADO krijgt Sportaanmoedigingsprijs van RTV NOF · Foto('s): Lisanne van der Ploeg
  Lisanne van der Ploeg

DODADO krijgt Sportaanmoedigingsprijs van RTV NOF

vrijdag 11 december 2015

Al 36 jaar organiseert DODADO verschillende sporten in Noordoost- Friesland voor mensen met een verstandelijke handicap. Deze sportstichting is voor tientallen mensen een prachtige uitlaatklep en is intussen een begrip geworden in de regio. Deze aanmoedigingsprijs is daarom ook meer dan verdiend.

Op dit moment zijn er ongeveer 135 sporters in de leeftijd van 6 to 70+ bij DODADO aangesloten. Het sporten bij de eigen vertrouwde club is belangrijk voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook andere zaken zijn van belang. Belangstelling voor elkaar, samen bezig zijn, plezier hebben in activiteiten, begrip en acceptatie, maar ook de waardering buiten de sport- en spelsituaties om zijn aspecten die meetellen. Sport is net als voor ieder ander mens ook voor mensen met een verstandelijke beperking een doorbreking van de dagelijkse sleur.

De sporters betalen net als bij iedere andere club contributie, maar daarnaast is de stichting nog steeds op zoek naar sponsoring. Dat is de laatste jaren steeds moeilijker geworden en dit zal waarschijnlijk ook de komende tijd zo blijven. Aangezien de leden vaak van een minimum rond moeten komen is er ook weinig ruimte om de contributie te verhogen. Daarom is extra bekendheid noodzakelijk en daar is de aanmoedigingsprijs ook voor bedoeld. De prijs werd dan ook zeer enthousiast in ontvangst genomen door enkele sporters van DODADO.

De Sportaanmoedigingsprijs is mogelijk gemaakt door Talant. Deze organisatie wil mensen met een verstandelijke beperking helpen hun eigen leven te leiden door gewenste ondersteuning dicht bij huis te bieden. Talant werkt daarom aan een samenhangend zorgaanbod in dorpen en wijken en zoekt daarbij vaak de samenwerking met andere organisaties.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?