Dokkumer waren retour na geslaagde Admiraliteitsdagen

Vrijdag 13-09-2019
DOKKUM - De eerste deelname van Stânfries X aan de Admiraliteitsdagen mag zeer geslaagd worden genoemd. Pal voor afvaart in Dokkum, werd retourvracht voor Leeuwarden aan boord genomen.  De prettige samenwerking tussen Admiraliteitsdagen en Stichting Museumhaven Leeuwarden (eigenaar van de voormalige beurtvaarder Stânfries X) krijgt in 2020 zeker een vervolg, zoveel is al duidelijk na de geslaagde deelname dit jaar.

De prominente plek voor Stânfries X aan het eind van het Grootdiep in de historische binnenstad van Dokkum stond vier dagen borg voor een grote stroom belangstellenden. Vele verhalen werden aan dek en in het ruim verteld, over de beurtvaart en over familieleden die als bemanningsleden en kapiteins voor de roemruchte Rederij Stânfries hebben gevaren. De Rederij blijkt nog in vele harten besloten, gezien de uitwisseling van gegevens en foto’s.

Afgelopen woensdag 11 september voer de voormalige beurtvaarder weer retour naar Leeuwarden. De lading bestond naast 12 passagiers en enkele fietsen, uit Dokkumer waren waaronder Wilhelmina pepermunt van Fortuyn, Kâld Kletske van Brouwerij Dockum, Bonifatiusbier van Stadsbrouwerij Dockum, Friese droge worst van Weidenaar, vanillevla van ZuCo zuivelcoöperatie Dokkum en Friesche Pinas (de IPA van de Admiraliteitsdagen).  Stichting Museumhaven Leeuwarden en Admiraliteitsdagen Dokkum breiden de samenwerking in aanloop naar de jubileumeditie van de Admiraliteitsdagen komend jaar uit met aandacht voor het verhaal van transport over de Dokkumer Ee.

terug naar overzicht
Dokkumer waren retour na geslaagde Admiraliteitsdagen
© Foto's: Stânfries X

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie