DOS beloont zichzelf niet tegen koploper AVC

Zondag 24-03-2019
KOLLUMERZWAAG - De heren van volleybalvereniging DOS hebben zichzelf in de thuiswedstrijd tegen koploper AVC niet weten te belonen. In een leuke wedstrijd, waarbij de Kollumerzwagers in de eerste en vierde set goed partij gaven, trokken de Akkrumers vooral door de sterke blokkering aan het langste eind: 0-4 (20-25, 14-25, 14-25, 24-26).

De thuisploeg begon met Niels Huttema, Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Peter Wolters, Cornelis van Slageren en Gerrit de Beer in de basis en pinchhitter Jan van Slageren op de reservebank. AVC was met het oog op het kampioenschap dat binnen handbereik ligt, met een volledige selectie afgereisd naar De Saedkampe. Toch was het verschil tussen beide ploegen in de eerste set niet te zien. DOS kwam goed voor de dag en was vooral blokkerend een plaag voor de aanvallers van AVC. De ploeg kon dit goede niveau door een slordige pass en set-up echter niet vasthouden. Steeds vaker werd in de lange, brede blokkering van de Akkrumers geslagen en dat legde de basis voor het setverlies.

In de tweede en derde set konden de Kollumerzwagers de foutenlast niet beperken en liepen zij continu achter de feiten aan. Toch vielen er wel enkele mooie momenten te beleven. Zo zag het goed toegestroomde publiek enkele lange rally’s die bijna allemaal door DOS werden gewonnen. Toch brachten deze punten niet een beter spelniveau met zich mee. De aanvallers sloegen te vaak te lief of in het blok en daardoor werd AVC in een zetel gebracht.

In de overgebleven set gooide de thuisploeg alle schroom van zich af en was het spelbeeld van de eerste set weer zichtbaar. Met name Niels Huttema liet zien op belangrijke momenten goede dingen te kunnen laten zien op de midpositie. Even werd de koploper aan het wankelen gebracht, maar uiteindelijk pakte die toch de set met 24-26.

Door het verlies is DOS dieper in de degradatiezorgen gedrukt, de ploeg heeft nu acht punten achterstand op nummer elf Joure. Toch is er een minieme kans dat rechtstreekse degradatie afgewend kan worden, omdat men twee duels minder gespeeld heeft. Komende week wordt dan ook de week van de waarheid, donderdag spelen de Kollumerzwagers de uitwedstrijd tegen De Plakkers en een dag later die tegen BEO. Daarna kan de balans opgemaakt worden. DOS beloont zichzelf niet tegen koploper AVC

© Verslag: Conelis van Slageren

terug naar overzicht
DOS beloont zichzelf niet tegen koploper AVCDOS beloont zichzelf niet tegen koploper AVCMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie