DOS biedt koploper AVC goed partij · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

DOS biedt koploper AVC goed partij

zondag 09 december 2018

De heren van DOS hebben koploper AVC zaterdagavond goed partij geboden. Ze hadden zelfs kansen op winst, maar onzorgvuldigheden in de spelverdeling en aanval zorgden er aan het eind van de derde en vierde set voor dat die uit handen werd gegeven: 3-1 (25-13, 24-26, 26-24, 25-20). Lichtpuntje in het duel was pensionado Jan van Slageren die de verhinderde Peter Wolters op prima wijze verving.

De basis bestond naast bovengenoemde uit Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Niels Huttema, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren. Het was in eerste instantie wennen aan elkaar en de omstandigheden in sporthal Uteringeradeel en dat resulteerde in een waardeloze eerste set waarin veel aanvallende fouten werden gemaakt. In de tweede set herpakten de Kollumerzwagers zich echter, ze kregen verdedigend steeds meer vat op de aanvallen van de thuisploeg, en doordat de eigen aanval begon te lopen namen zij een voorsprong. Deze werd uiteindelijk nipt verdedigd.

In de derde set en vierde set stond DOS wederom steeds aan de goede kant van de score, maar waren het een onzorgvuldige spelverdeling, aanval en blokverdediging die er aan het eind van de set voor zorgden dat AVC de wedstrijd naar zich toe trok. Het goede spel en het verdiende puntje, waardoor de ploeg opnieuw inloopt op nummer elf Joure, zorgen ondanks de verliespartij echter toch nog voor een goed gevoel.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00