DOS Dames 1 liet zien dat ze de eerste plek waardig zijn

Zaterdag 10-03-2018
KOLLUM - De dames van DOS DS1 namen het donderdagavond 8 maart op tegen s.v. Oerterp DS3. De dames van DOS willen de laatste wedstrijden geen punten laten liggen, om zo vroegtijdig het  kampioenschap naar zich toe te trekken.

Coach Jan vd Veen zit niet ruim meer in speelsters. Er zijn drie speelsters zwanger en een aantal geblesseerd. Voor deze wedstrijd werd er een beroep gedaan op voormalig speelster Elske Weening en op een jonge getalenteerde speelster Froukje Zijlstra. Zij waren een welkome aanvulling op het gehavende DOS team. De dames begonnen iets afwachtend de eerste set en lieten zich een beetje verassen. De eerste setpunten gingen naar Oerterp. Al snel wisten de dames van DOS het spel naar zich toe te trekken en door met name een goede serve de set met gemak te winnen, 25-5.

De tweede set wist de spelverdeelster de aanvallers goed te vinden en lieten de dames van DOS zien dat ze de eerste plek waardig zijn. Het degelijke spel van DOS en de harde aanval, was teveel gevraagd voor Oerterp. De set eindigde met een 25-11. Ook de derde set liet het zelfde beeld zien, met als setstand 25-10.

De vierde set werd er nog gewisseld op de midpositie. De dames van Oerterp lieten nog even zien, dat zij ook best wel een potje kunnen volleyballen en zetten de dames van DOS nog even onder druk. DOS hadmoeite met de servedruk van de tegenstander. Tijdig wist DOS het heft zelf weer in handen te nemen en eindigde de set met 25-20. De nog komende vier wedstrijden staat DOS voor de uitdaging om met weinig speelsters het seizoen aan de top af te sluiten.

terug naar overzicht
DOS Dames 1 liet zien dat ze de eerste plek waardig zijnDOS Dames 1 liet zien dat ze de eerste plek waardig zijnMeer foto's & verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie