DOS komt aanvallend tekort tegen Kwiek

Zondag 10-02-2019
KOLLUMERZWAAG - Hekkensluiter van de promotieklasse C DOS heeft zaterdag twee punten gepakt in de streekderby tegen Kwiek uit Damwoude. De Kollumerzwagers hadden in een enerverende wedstrijd alle kans op een 3-1 winst, maar kwamen aanvallend tekort tegen de nummer tien van de ranglijst. Na twee uren strijd liep Kwiek met een 2-3 (17-25, 25-21, 26-28, 31-29, 05-15) overwinning van het veld.

DOS begon met Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Niels Huttema, Peter Wolters, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren in de basis en Jan van Slageren op de reservebank. De heren begonnen slecht aan het duel. De pass werd redelijk gebracht, maar aanvallend en blokkerend was het slap. Pas aan het eind van de set kwamen ze wat los en werden nog wat punten gescoord.

In de volgende drie sets zette de ploeg deze lijn goed door. In alle sets werden kansen op winst te geforceerd en dit had uiteindelijk een 3-1 winst op moeten leveren. Het liep echter anders door een gebrek aan lef en doortastendheid bij de meeste aanvallers. In plaats van vier punten hielden de Kollumerzwagers uiteindelijk met moeite twee punten over aan de confrontatie. De wijze waarop dat tweede punt behaald werd, was echter van grote klasse.

Doordat concurrent VC Joure drie punten pakte tegen CoVos is het gat tussen de twee degradatiekandidaten gegroeid tot drie punten. DOS heeft nu eenentwintig punten uit zestien wedstrijden. Met nog zes duels te gaan moet er nu wel echt iets gebeuren, wil de ploeg degradatie voorkomen. Eerstvolgende kans daarop is de uitwedstrijd tegen De Plakkers op 2 maart.

© Verslag: Cornelis van Slageren

terug naar overzicht
DOS komt aanvallend tekort tegen KwiekDOS komt aanvallend tekort tegen KwiekMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie