DOS met 3-1 te sterk voor HVC-WH · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

DOS met 3-1 te sterk voor HVC-WH

vrijdag 15 februari 2019

De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag hebben afgelopen donderdag weer vier punten gepakt. De nummer drie van de 1e klasse F had in de wedstrijd tegen HVC-WH uit Harkema alle kans op een 4-0 overwinning, maar liet zich toch een setje afsnoepen.

In een verlaten en voor tweederde donkere Van der Bij-hal in Kollum ging de wedstrijd rond 21.00 van start. DOS begon uitermate voortvarend en wist met lastige opslagen, harde aanvallen en attent spel meteen veel druk te zetten. Het spel was verzorgd en snel en HVC-WH had niks in te brengen. In no time stond er een grote voorsprong op het scorebord. In een supersnelle set werd het 25-11 voor de thuisploeg.

Ook in de tweede set draaide DOS op volle toeren. De dames uit Harkema werden verschalkt met slimme balletjes en harde klappen van met name Jeanet Heikamp, die de set-up op maat geleverd kreeg van spelverdeelster Jellie Top. HVC-WH had de verdediging niet op orde en kon geen vuist maken tegen de geoliede DOS-machine. Resultaat: 25-12.

Je zou denken dat deze lijn gewoon voortgezet zou worden in de derde set, maar niets was minder waar. Door wisselingen en rommelig spel liet de ploeg HVC-WH in haar spel komen, waardoor er een achterstand ontstond die de hele set overeind bleef. Opeens lukte niets meer en viel de bal voor de bezoekers juist net goed. Door eigen fouten en een tegenstander die opeens de gaatjes wist te vinden en lastig serveerde ging de set totaal tegen de verhoudingen in met 25-21 naar HVC-WH.

Een overwinning, maar met een opvallende dip die niet nodig was geweest. Voor de positie op de ranglijst maakt het geen verschil: DOS staat zeer stevig op de derde plek. Het team heeftIn de laatste set stelde DOS weer orde op zaken en zette de lijn van de eerste twee sets voort. De concentratie was terug en HVC verviel weer in slordig spel, waardoor DOS de wedstrijd naar zich toe kon trekken met 25-13.  nu even een paar weken vrij en speelt 1 maart uit tegen nummer twee Hevoc uit Heerenveen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00