DOS verliest laatste wedstrijd in promotieklasse van Zeus · Foto('s): Sake Beerstra

DOS verliest laatste wedstrijd in promotieklasse van Zeus

zondag 14 april 2019

Het herenteam van volleybalvereniging DOS heeft zijn voorlopig laatste duel in de promotieklasse geheel in stijl van het seizoen afgesloten met een 2-3 (26-28, 18-25, 27-25, 25-21, 15-12) nederlaag tegen angstgegner VC Zeus.

Omdat vooraf bekend was de Kollumerzwagers op de laatste plek in de competitie geëindigd waren, wilden zij nog een keer vlammen. De heren waren met de basiszes van dit seizoen naar sporthal Schuttersveld afgereisd. Dat betekende dat Niels Huttema en Kees Kloosterman op de mid, Wouter de Vries en Cornelis va Slageren op de buiten, Peter Wolters op de diagonaal en Gerrit de Beer op de spelverdeling kwamen te staan. Vaste reserves Hendrik Postma en Jan van Slageren hadden andere verplichtingen. DOS begon ietwat stroef, maar kwam door de aanvallend slecht presterende Snekers in hun spel en speelde vervolgens een prima eerste en tweede set.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar slaagde de ploeg er aan het eind toch knap in een 21-23 voorsprong te nemen tegen het altijd lastig te bespelen Zeus. Een 0-3 voorsprong lag binnen handbereik. Een scheidsrechterlijke dwaling zorgde echter niet voor een verdiend setpunt, maar voor 22-23. Zeus besliste daarna in extremis de set.

In de volgende sets daalde het spelpeil van DOS steeds verder en kreeg de thuisploeg de kans de rest van het duel in betrekkelijke rust uit te spelen.

Na negen jaar een vaste waarde in de promotieklasse C te zijn geweest, daalt de ploeg nu als rode lantaarndrager af naar de eerste klasse. De terugkomst van de dit gehele seizoen geblesseerde Douwe Kooistra zal er echter waarschijnlijk voor zorgen dat de ploeg weer snel terug zal keren.

© Verslag: Cornelis van Slageren

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00