DOS wint opnieuw van CoVos · Foto('s):

DOS wint opnieuw van CoVos

zondag 16 december 2018

De heren van volleyballers van DOS hebben de opmars, die in de duels tegen VC Joure en AVC werd ingezet, een passend vervolg gegeven tegen nummer drie CoVos. In sporthal De Greidhoeke werd een 2-0 achterstand omgebogen in een knappe 2-3 (25-20, 25-17, 16-25, 23-25, 13-15) overwinning.

Gerrit de Beer was deze wedstrijd niet beschikbaar en daardoor waren Hendrik Postma als spelverdeler en Jan van Slageren als reserve diagonaal aan de selectie toegevoegd. De basis werd naast Hendrik Postma gevormd door Wouter de Vries, Peter Wolters, Kees Kloosterman, Niels Huttema en Cornelis van Slageren. In de eerste twee sets speelde de ploeg slap en leek CoVos met matig spel op een simpele 4-0 overwinning af te stevenen.

Na een donderpreek van speler/ coach Wouter de Vries rechtte DOS na deze twee sets echter de rug en nam de ploeg door een verminderde foutenlast in de blokverdediging en het goed doorslaan van de aanvallen het initiatief over. De voorsprong die de ploeg daardoor bewerkstelligde werd iedere keer verzilverd, ondanks enkele hachelijke momenten in de vierde en vijfde set, waarbij in de vijfde set zelfs een 05-11 voorsprong uit handen gegeven werd. En zo bleek maar eens te meer dat de Kollumerzwagers de absolute angstgegners van de Eastereinders zijn.

DOS heeft nu veertien punten uit elf duels en staat daarmee op een punt van nummer elf Joure. In principe heeft de ploeg dus alle kans om handhaving zelf af te dwingen. Komende drie weken zijn de heren vrij, op 12 januari begint de tweede competitie met een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger VC Sneek.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00