DOS wint voorronde bekertoernooi van Sivoc

Dinsdag 10-09-2019
KOLLUMERZWAAG - Het herenteam van DOS is het nieuwe volleybalseizoen maandagavond gestart met een mooie 3-0 (25-22, 25-23, 25-16) overwinning op promotieklasser Sivoc uit Siddeburen.

De Kollumerzwagers kunnen dit seizoen weer beschikken over Douwe Kooistra en dat was direct te merken in het begin van het bekerduel. De oude patronen waren weer zichtbaar en daardoor kon de vorig jaar gedegradeerde ploeg goed mee met de een klasse hoger ingeschaalde tegenstander. Toch waren de Groningers via de twee lange en grote buitenspelers in de eerste twee sets het gevaarlijkst.

Uiteindelijk konden zij echter geen afstand nemen van de thuisploeg, doordat die de verdediging via een goede service steeds in verlegenheid bracht. DOS won de gelijkopgaande strijd in beide sets door een goede blokkering en een goede daaropvolgende service.

De derde set bleek een formaliteit. De blessure die een van de spelers van Sivoc had opgelopen in de tweede set speelde de ploeg mentaal dusdanig parten dat er bijna geen punt meer gescoord werd. Het was aan de onzorgvuldigheid van de thuisploeg te danken dat de score uiteindelijk nog draaglijk was. Door de overwinning is DOS een ronde verder is in het bekertoernooi. Een mooie gelegenheid om op promotieklasse niveau te blijven volleyballen.

© Verslag: Cornelis van Slageren

 

terug naar overzicht
DOS wint voorronde bekertoernooi van SivocDOS wint voorronde bekertoernooi van SivocMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie