DTL 1 wint uitwedstrijd ruim van DTS 1 · Foto('s):

DTL 1 wint uitwedstrijd ruim van DTS 1

zondag 14 oktober 2018

Het vlaggenschip van DTL moest zaterdag middag afreizen naar Surhuizum voor de wedstrijd tegen DTS. DTS had afgelopen zaterdag van de koploper gewonnen dus DTL was gewaarschuwd, ze moesten scherp beginnen. Het was voor DTL zaak om de punten mee te nemen naar Hantum om aansluiting te houden met de bovenste plekken.

Eerste helft
Het was de thuisploeg die met de eerste aanval de leiding pakte dus DTL moest er gelijk achteraan. In de beginfase had DTL het even lastig met het snelle spel van DTS, het was dus zaak om grip te krijgen op de wedstrijd. Door mooie aanvallen van DTL konden ze de voorsprong pakken 3-1. DTS moest halverwege de eerste helft achter DTL aan om aansluiting te houden. Het was nu de bedoeling voor DTL om een grotere voorsprong te maken voor rust. Alleen het vlaggenschip van DTL kon de verdediging niet goed dicht houden daardoor kon DTS terug komen. DTL stond wel telkens met 2 doelpunten voor alleen kon het niet uitbouwen naar een grotere voorsprong waardoor de ruststand 5-7 was voor DTL.

Tweede helft
Het was voor de coach van DTL zaak om de kopjes op scherp te zetten voor de tweede helft, want DTL was er nog niet. Er moest nog 30 minuten gestreden worden om de punten. DTL kwam goed uit de startblokken aan het begin van de tweede helft, door paar goede aanvallen maakten ze gelijk de eerste doelpunten, waardoor DTL de voorsprong pakte 10-5. Nu was het voor DTS zaak om ook te scoren voordat DTL straks helemaal uitloopt , DTS had het moeilijk in de tweede helft ze konden niet echt mee komen met het spel van DTL. DTL ging door met lange aanvallen op te zetten en de goede kansen te benutten. Door die goede start van DTL in het begin van tweede helft kon DTL het halverwege de tweede helft rustig uitspelen. DTS probeerde het nog wel door wat wissels in te brengen en nog te kijken om wat terug te doen maar het was eigenlijk al te laat. DTL had de punten al binnen. De wedstrijd eindigde in 9-14. DTL heeft goede zaken gedaan en staat nu gedeelde tweede plek met DWA uit Winsum. Volgende week speelt DTL thuis tegen SIM 1, hopelijk kan DTL dan de punten ook weer pakken.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00