DTL en Pallas delen de punten · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

DTL en Pallas delen de punten

maandag 27 januari 2020

Afgelopen zaterdag speelde DTL de thuiswedstrijd tegen Pallas uit Ljouwert. Na het nipte verlies tegen koploper Sparta (Ze) was DTL vastberaden om de goede lijn door te zetten tegen het eveneens hooggeplaatste Pallas. Een overwinning zou ook meer dan welkom zijn om uit de onderste regionen van de competitie te komen.

In de vaste samenstelling begon het team van coach Wybe Kuipers vol enthousiasme aan de wedstrijd. Er werd veel energie in gestoken en dit resulteerde al snel in een 3-0 voorsprong. Ook Pallas liet vervolgens zien dat het over makkelijk scorende spelers beschikt en wist hun achterstand iets te verkleinen. DTL behield echter steeds de voorsprong door vooral lange aanvallen op te zetten en via veel verschillende schijven aan te vallen. Na een 7-4 voorsprong wisten de gasten andermaal de achterstand te verkleinen. Langzaam maar zeker kropen de gasten een doelpuntje dichterbij en net voor rust kwamen ze zelfs langszij. Na over en weer nog enkele kansen te hebben gemist zochten beide teams met een 9-9 tussenstand de kleedkamers op.

Het was zaak om door te blijven scoren en tevens veel druk op de aanvallers van Pallas te blijven zetten. Beide teams waren inmiddels goed aan elkaar gewaagd en dat zag je ook aan het spelbeeld in de 2e helft. Steeds was het DTL wat als eerste scoorde en vaak enige aanvallen later wisten de hoofdstedelingen weer gelijk te maken. Voor het eerst in de wedstrijd bij een 12-13 stand wist Pallas zelfs de voorsprong te pakken. DTL bleef echter geduldig aanvallen en vooral door het inbrengen van een aanvallende versterking wist DTL in de slotfase de achterstand om te buigen in een 15-13 voorsprong. Nu was het zaak de wedstrijd uit te spelen maar helaas wist DTL de voorsprong niet vast te houden. Enkele foutjes werden genadeloos afgestraft en met nog enkele minuten op de klok was de stand weer helemaal gelijk. In de absolute slotfase kregen beide teams nog kansen op de overwinning maar met een 15-15 eindstand hielden beide teams 1 punt over aan deze enerverende wedstrijd.

Zo blijkt maar weer dat in deze competitie de onderlinge verschillen zeer klein zijn. Alle teams kunnen van elkaar winnen. Dat winnen is volgende week ook nodig als DTL op bezoek gaat bij hekkensluiter Westergo. Dit team staat echter maar 1 punt achter DTL en heeft zich de laatste weken behoorlijk versterkt. Het kan niet anders dan een prachtige wedstrijd worden waarin DTL er alles aan zal doen om de punten mee naar Hantum toe te nemen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00