DTL houdt alle punten in Hantum · Foto('s):

DTL houdt alle punten in Hantum

zondag 07 oktober 2018

Na twee uitwedstrijden achter elkaar te hebben gehad mochten DTL 1 en 2 weer eens thuis spelen. De weersomstandigheden konden niet beter, een lekker zonnetje en geen wind.

DTL 2 wist de punten in Hantum te houden door een mooie overwinning op Boelenslaan/It Fean. Nu was het de zaak voor DTL 1 om ook de punten in Hantum te houden. Gezien de ranglijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden, voor zowel Invicta/Frigro als voor DTL was het belangrijk om de punten te pakken om zo naar boven te kunnen kijken.

Invicta/Frigro opende de score maar vlak daarna wist DTL ook de korf te vinden. Het was wel Invicta/Frigro die scherper aan de wedstrijd begon, de fouten van DTL werden meteen afgestraft en hierdoor kon Invicta/Frigro de voorsprong pakken. Hierna draaide het om en ging Invicta/Frigro fouten maken en kon DTL via doorloopballen en strafworpen weer op gelijke hoogte komen. Het vertrouwen was weer geheel terug in de ploeg, verdedigend stonden alle voeten weer stevig aan de grond. De aanvallen werden goed en rustig opgezet zodat er vele mooie kansen werden gecreëerd.

DTL ging met een 7-4 voorsprong de kleedkamers in. Invalcoach Wybe Kuipers gaf in de rust nog enkele verbeterpunten door maar was tevreden over de eerste helft. Na rust gingen de doelpunten om en om. DTL had weinig kansen nodig om te scoren en had het vizier op scherp te staan. Zo breide DTL het gat uit naar 16-9. In de laatste minuten probeerde Invicta/Frigro het gat nog te dichten maar dit was te laat. Ook deze twee winstpunten bleven in Hantum. Eindstand 16-12.

Voor DTL 1 en 2 zeer belangrijke punten, volgende week reistDTL 1 af naar DTS in Surhuizum en zal DTL 2 in Bolsward proberen de punten te pakken tegen Westergo.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00