DTL revancheert zich tegen TFS · Foto('s): Thea Kommerie-Bosma
  Thea Kommerie-Bosma

DTL revancheert zich tegen TFS

zondag 04 februari 2018

Na een puike overwinning van DTL 2 op ASVD 5, was het de beurt aan de bouwbedrijf Postma-formatie om de avond goed af te sluiten. De enige nederlaag in de eerste helft van de competitie werd geleden tegen TFS, 20-15. In de verloren wedstrijd schoot de ploeg uit Drachstercompagnie met scherp, dus het strijdplan van DTL was om ze vandaag geen centimeter ruimte te geven.

Beide teams wisten al gauw op het scorebord te komen, daarna was het DTL dat het voortouw pakte en uitliep naar 3-1. TFS knokte zich echter terug en wist de achterstand om te draaien naar een 4-6 voorsprong. Het was zaak voor DTL om bij te blijven, door lang en geduldig aan te vallen wist de ploeg uit Hantum terug te komen tot 6-6 en in de dying seconds van de eerste helft werd er nog een strafworp verzilverd waardoor er weer een voorsprong op het scorebord stond, 7-6.

DTL kwam goed uit de kleedkamer, al snel wisten de Hantumers een voorsprong van 2 doelpunten te pakken. Door scherp van afstand te schieten werd het verschil zelfs uitgebouwd naar 4 doelpunten. TFS kwam er in de tweede helft door het goede verdedigende werk van DTL niet meer aan te pas. TFS zette nog een eindsprint in en wist nog terug te komen tot 13-11, maar het slotakkoord was voor DTL. De Hantumers speelden na de blamage van vorige week een prima wedstrijd, de eindstand bedroeg 15-11.

Nog 3 finales te gaan voor DTL. De eerste is volgende week uit tegen Joure 1 om 20:20. Met een overwinning zet DTL een goede stap in de richting van promotie. Aansluitend op de wedstrijd van DTL 1, speelt het tweede tegen Joure 2 om 21:30, ook DTL 2 kan nog promoveren, maar dan mogen ze geen steken laten vallen. De selectie heeft een spannend weekend voor de boeg!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00