DTL strijd om promotie · Foto('s):

DTL strijd om promotie

maandag 12 februari 2018

Nadat DTL vorige week tactisch een erg sterke wedstrijd liet zien, was het deze week zaak om geen averij op te lopen in de strijd om promotie.

Zaterdag werd er een bezoek gebracht aan Joure. Alle drie de senioren teams mochten aantreden tegen de plaatselijke vereniging. DTL 3 wist net niet te winnen in tegenstelling tot DTL 2 die wel alle punten weer meenamen terug naar Hantum, tot slot was het de beurt aan het vlaggenschip om een overwinning uit het vuur te slepen.

De bouwbedrijf Postma-formatie begon de wedstrijd wisselvallig. In de eerste minuten was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Bij een 5-4 stand drukten de Hantumers het gaspedaal even flink in, waardoor er binnen no time een gat van 5 doelpunten werd geslagen. Joure wist voor de pauze het gat nog te verkleinen tot 4, waardoor er met een stand van  7-11 werd gerust.

In de tweede helft wist DTL het goede spel door te zetten en verder uit te lopen. Joure kwam er niet meer aan te pas en wist eigenlijk alleen nog maar te scoren uit strafworpen of door momenten van onoplettenheid aan de kant van DTL. Met nog een kwartier op de klok was de stand 11-20, DTL liet het na om de 30 doelpunten te halen en speelde de wedstrijd rustig uit. De eindstand bedroeg 15-24, weer een prima overwinning voor de Hantumers.

DTL doet door deze overwinning goede zaken in de strijd om promotie. Voor Joure valt het doek in de 3e klas definitief. Nog twee finales te gaan voor DTL. De eerste is volgende week ‘thuis’ tegen WWC, deze wedstrijd wordt echter niet in Holwerd gespeeld maar in de nieuwe sporthal in Dokkum. De wedstrijd zal beginnen om 20:40 en in deze belangrijke periode van het seizoen kunnen zij de steun van de supporters goed gebruiken, dus ze hopen velen van jullie volgende week te zien in Dokkum!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00