Thea Kommerie-Bosma

DTL strijdend ten onder tegen Invicta/Frigro

zondag 13 september 2020

HANTUM – In de 2e speelronde ontving DTL in Hantum titelkandidaat Invicta/Frigro uit Kollum en Gerkesklooster. Na het verlies van vorige week tegen Pallas wederom een lastige opgave om vandaag de punten te pakken. Echter weet DTL dat met veel strijd de jonge talenten te verslaan zijn, maar dan moet wel alles meezitten.

Het zijn de gasten die de, door Schilders en Afwerkingsbedrijf de Vries gesponsorde, wedstrijdbal als eerste door de korf weten te gooien. Deze 0-2 voorsprong werd echter al snel weer goedgemaakt door DTL die niets onder deed voor Invicta. Men creëerde zelfs (veel) meer kansen alleen ontbrak het aan de afronding. Mede hierdoor wisten de gasten de voorsprong weer uit te breiden tot 2-5. DTL zat echter prima in de wedstrijd en wist de marge al snel weer te verkleinen tot 1 goal. Bij deze 4-5 stand en een 10 minuten voor rust kreeg DTL een zeer dubieuze strafworp tegen van scheidsrechter Bekkema. Achteraf gezien een breekpunt in de wedstrijd. DTL leek even van slag en daar profiteerde Invicta optimaal van. Gezien het spelbeeld deed DTL niets onder voor Invicta maar door een eindsprint gingen de Hantumers wel met een nadelige 4-9 stand om een bakje thee.

In het korfbal is echter alles mogelijk dus na wat aanwijzingen van trainer/coach Wybe Kuipers zette DTL na rust alles op alles om het verschil zo klein mogelijk te maken. Hetzelfde beeld als voor rust voltrok zich; een beter spelend DTL maar in de score werd dit niet uitgedrukt. Hierdoor was het verschil bijna halverwege de 2e helft bij 6-11 nog altijd 5 goals. Een eindsprint werd echter ingezet en Invicta wist even niet hoe het DTL moest afstoppen. De overtredingen zorgden hier en daar voor de nodige irritatie maar toen de rookwolken waren opgetrokken stond er wel een 9-11 stand op het scorebord. Grootste tegenstander was nu echter de tijd. DTL nam veel risico en dit had niet het gewenste effect want de gasten wisten andermaal te scoren. Snel daarna was de wedstrijd afgelopen en met een 9-12 eindstand gingen de gasten er, niet geheel verdiend, met de winst vandoor.

Gezien het spelbeeld had DTL vandaag zeker meer verdiend maar het gaat nog altijd om de gescoorde doelpunten en daar was Invicta effectiever in. Echter niet getreurd; er was genoeg strijd en dit is ook nodig om volgende week in de uitwedstrijd het ook nog puntloze Spannum te verslaan. Met dezelfde instelling en een iets effectievere afronding zal DTL er alles aan doen om dan de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00