DTL verliest kansloos van de Parabool · Foto('s):

DTL verliest kansloos van de Parabool

maandag 04 februari 2019

Afgelopen zaterdag stond er voor de korfballers uit Hantum e.o, het pittige affiche tegen studentenvereniging de Parabool uit Grins op het programma. De koploper heeft vaak het vizier scorend op scherp staan getuige ook de 19-30 uitslag in de heenwedstrijd.
Zaak voor DTL om de schade beperkt te houden en proberen er een wedstrijd van te maken.

De ploeg van coach Botte Hijma startte redelijk aan de wedstrijd maar al snel nam het sterke collectief van de Parabool het heft in handen en wist een voorsprong van 5-1 op het scorebord te zetten. DTL kreeg geen vat op het sterke reboundwerk van de gastheren die zelf heel makkelijk de korf bleven vinden. De meegereisde supporters zagen dan ook dat de Parabool een comfortabele 11-3 voorsprong wist te nemen.

Aan het eind van de eerste helft kroop DTL iets onder de druk vandaan en wist het zowaar enkele goals mee te pakken. Dit zelfde deed de Parabool ook waardoor er een 13-5 ruststand op het scorebord stond.
Zaak voor coach Hijma, die zijn debuut als hoofdtrainer maakte, om na rust een beter DTL het veld in te sturen dan voor rust. Een tactische vakwisseling zorgde er voor dat dat inderdaad gebeurde. DTL wist door andermaal twee keer te scoren het gat iets kleiner te maken. Het spelbeeld was nu ook veel meer in evenwicht maar gaandeweg de 2e helft bleek andermaal waarom de Parabool koploper is en DTL zich in de onderste regionen bevind. Beide ploegen kregen misschien wel net zoveel kansen maar waar DTL net de precisie in de afronding mistte lukte het de Parabool wel om scorend het verschil te maken.

Ondanks nog enkele wissels aan Hantumer zijde zag DTL 10 minuten voor tijd tegen een 18-9 stand aan. Wat wilde men graag de stand iets draaglijker maken maar de afronding liet wederom te wensen over. Iets waar de Parabool ook in de laatste minuten geen problemen mee had waardoor er een duidelijke maar verdiende 22-9 einduitslag de boeken in gaat.

Op enkele lichtpuntjes na een kansloze nederlaag. Wel eentje die ingecalculeerd was. Dat is die van aanstaande zaterdag 9 februari zeker niet. Dan komt directe concurrent VenV uit Garijp naar Holwerd toe om uit te maken wie de rode lantaarn in de poule zal innemen. Het kan niet anders dan een spannende degradatiekraker worden waarbij DTL zal laten zien dat het uit een heel ander vaatje kan tappen dan dit weekend bij studentenvereniging de Parabool.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00