DTL verliest van promovendus Lintjo · Foto('s):

DTL verliest van promovendus Lintjo

maandag 14 oktober 2019

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste thuiswedstrijd van de veldcompetitie in deze jaargang voor DTL op het programma. Onder grote publieke belangstelling ontving DTL promovendus Lintjo uit Aldeberkeap. Een team dat prima aan de competitie was begonnen en tot nu toe een puntje meer had behaald dan DTL. Zaak voor de Hantumers om aansluiting te houden met de subtop van deze competitie.

DTL startte vandaag met 2 wijzigingen in de basis acht en dit leek heel goed uit te pakken. Men nam gelijk het voortouw in de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong. Lintjo liet echter zien dat het ook zeker voor de overwinning wilde strijden want een paar aanvallen later was de stand alweer gelijk. Het eerste aanvalsvak pakte de draad weer snel op want na enkele mooie lange aanvallen wist men opnieuw de voorsprong te pakken. Deze marge van 2 goals bleef staan tot een 5-3 stand. Lintjo, een team met fysiek sterke en lange spelers, wist vervolgens een klein beetje de angel uit het spel van DTL te halen. Even haperde de scoringsdrang van de Hantumers en Lintjo wist hier dankbaar gebruik van te maken. Door 4 goals op rij te scoren was het niet DTL die met voorsprong de rust in ging maar toch wel een beetje verrassen de gasten uit Aldeberkeap.

Zaak voor trainer/coach Wybe Kuipers om de spelers in de rust op scherp te zetten. Het praatje had zeker effect want het was net als in de eerste helft was het DTL die direct wist te scoren. Ook Lintjo liet van zich horen maar DTL zat in een goede fase van de wedstrijd want middels enkele prima uitgespeelde aanvallen stond de stand bij 8-8 weer volledig in evenwicht. Heel even maar want het waren de gasten die direct weer de voorsprong wisten te pakken. Juist in een fase waarin veel te veel mis ging aan de kant van de Hantumers ging Lintjo lekker door met scoren. Nadat de marge op 3 goals was gekomen knapte er iets bij DTL. De alles of niets pogingen liepen bijna allemaal op niets uit en de gasten wisten zelfs de voorsprong nog uit te breiden. De negende goal van DTL was enkel nog voor de statistieken want met een 9-14 eindstand pakten de gasten de volle winst in Hantum.

Een grote teleurstelling voor DTL die gezien de andere uitslagen nu naar beneden moet kijken. Een ideale mogelijkheid om deze deceptie recht te zetten dient zich nu zaterdag 19 oktober al aan. Tegenstander It Fean/Boelensloane staat namelijk één plaatsje lager op de ranglijst en ontvangt dan DTL. Een zogenaamde 4 puntenwedstrijd waarin DTL er alles aan zal doen om de broodnodige punten mee te nemen naar Hantum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00