DTL wint met speels gemak van DES

Maandag 14-05-2018
NORG - Afgelopen zaterdag trad de Bouwbedrijf Postma formatie aan tegen hekkensluiter DES uit Norg. DTL was de laatste weken niet in goede doen met als dieptepunt het kansloze verlies tegen het laaggeklasseerde TFS. Desondanks trad de ploeg van coach Eelke Veeninga op deze zomerse avond vol goede moed aan tegen het al gedegradeerde DES.

Onder toeziend oog van enkele trouwe supporters blies scheidsrechter van der Veen voor de eerste keer. Het was de thuisploeg die direct in de eerste aanval liet zien dat ze de punten niet cadeau wilden geven en pakten brutaal een 1-0 voorsprong. Heel desastreus was deze achterstand natuurlijk niet en al snel lieten de gasten zien dat er vandaag uit een ander vaatje werd getapt dan de afgelopen wedstrijden. De achterstand werd omgebogen naar een 1-5 voorsprong. Waar DES zich vooral druk maakte over enkele scheidsrechterlijke beslissingen breidde DTL de voorsprong gestaag uit naar 3-9. Het lukte DES niet om lange aanvallen op te zetten en het was aan de gasten zelf te wijten dat de voorsprong niet veel groter was bij rust. Desalniettemin stond er een zeer comfortabele 4-11 voorsprong op het scorebord en  was de spanning wel uit de wedstrijd.

Het was zaak om de 2e helft, na enkele tactische aanwijzingen van de coach, weer net zo scherp aan de wedstrijd te beginnen. Wederom lukte het om zeer lange aanvallen op te zetten en al snel werd de voorsprong uitgebreid tot 5-15. De wedstrijd was al gespeeld en als beloning kregen nog enkele trouwe reserves van de coach welverdiende speeltijd. Onder aanvoering van deze verse krachten werden meerdere aanvallen deskundig uitgespeeld en wist DTL het leeggespeelde DES op een flinke achterstand te zetten. Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter bij een 8-23 stand af en was de zeer verdiende overwinning een feit.

Dit zagen ook spelers en coach van grote concurrent Koru. Met dit desbetreffend team zal DTL uit gaan maken wie er direct promoveert naar de 2e klas. Nog voor de onderlinge confrontatie op 2 juni treft DTL op 26 mei thuis het zeer lastige Roreko uit de Wijk. Een tegenstander die zeker niet zal worden onderschat maar DTL zal er alles aan doen om dan ook weer de winst te pakken!

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie