DTL wint zenuwslopende derby van NQL

Maandag 10-09-2018
RINSUMAGEAST/ BURDAARD - Voor DTL 1 uit Hantum startte de competitie dit weekend de competitie met een regelrechte derby. Voor het eerst sinds 18 jaar stond de wedstrijd tegen NQL uit Rinsumageest/Birdaard weer op het programma. Een extra pikant duel omdat 2 oud DTL’ers tegenwoordig het zwart-rood-groene tenue van de tegenstander dragen. Nog een extra motivatie dus om er alles aan te doen om de eerste felbegeerde punten mee te nemen naar Hantum.

Onder ideale weersomstandigheden maar met een straffe wind over het veld blies scheidsrechter Radersma om klokslag half 4 voor de eerste maal op de fluit. Al snel zag het manmachtig opgekomen publiek dat de wind vandaag een hoofdrol zou gaan spelen. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en gedragen door de wind zouden vele schotpogingen het doel niet treffen. Het was duidelijk dat de doelpunten spaarzaam zouden zijn, maar DTL wist al snel een voorsprong te pakken. Er werd geknokt en gestreden voor elke meter en met name in de rebound werden felle duels uitgevochten. Na de gelijkmaker was het andermaal DTL die de voorsprong wist te pakken. DTL slaagde er in om de puntspelers van NQL aan banden te leggen maar vergat zelf om de voorsprong uit te breiden. Het zag zelfs NQL wederom de stand gelijk trekken maar net voor rust wist DTL weer op voorsprong te komen. Niet veel later klonk het rustsignaal en met een 2-3 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

Met de aanwijzingen van trainer/coach Piet Nieuwenhuizen op zak en na een lekker bakje thee was het DTL die zeer scherp uit de kleedkamers kwam. Een fout in de defensie van NQL werd gelijk afgestraft en DTL had een marge van 2 goals te pakken. Weer slaagde het echter niet om definitief een gat te slaan want vanaf de strafworpstip werd de stand op 3-4 gezet. Beide supportersgroepen gingen er nog eens goed achter staan en zagen dat DTL de marge weer naar 2 goals zou brengen. NQL gaf zich echter nog lang niet gewonnen en middels een vrije bal naderde het DTL weer tot op 1 goal. Allang was duidelijk dat elk doelpunt vandaag zou tellen en daarom was DTL er ook zeer content mee dat het op een 4-6 voorsprong wist te komen.

Met nog een 5 minuten op de klok rechtte NQL nog één keer haar rug en wederom vanaf de strafworpstip wist het de wedstrijd nog heel spannend te maken. Een zenuwslopende slotfase volgde maar DTL liet zien over genoeg ervaring te beschikken en met een aanval van bijna 3 minuten wist het de wedstrijd uit te spelen. De blijdschap was enorm in het Hantumer kamp want met een 5-6 eindstand gingen de eerste punten mee naar Hantum.
Een goed begin is het halve werk maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Nog even nagenieten van deze felbegeerde zege maar op zaterdag 15 september wacht alweer de volgende wedstrijd thuis tegen Spannum 1. Een ploeg die ook zeer sterk aan de competitie is begonnen met een knappe zege op DTS (S) 1. Alle ingrediënten dus voor een heerlijke korfbalmiddag. Aanvang is 15:30 uur en DTL zal er alles aan doen om de sterke seizoenstart een mooi vervolg te geven.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie