DTL zet winstreeks voort tegen WSS · Foto('s):

DTL zet winstreeks voort tegen WSS

zondag 15 april 2018

Zaterdag stond er een lastige uitwedstrijd tegen WSS op het programma voor het vlaggenschip. Het is zaak voor DTL om de komende wedstrijden te winnen, zodat alles in eigen handen blijft. Nadat de Bouwbedrijf Postmaformatie de lange reis naar Oude Pekela had afgelegd, kon de wedstrijd van start gaan.

Onder prima weersomstandigheden werd de wedstrijd ingefloten door de goed fluitende heer Oppersma. DTL kende een vliegende start. Waar de motor normaal in het eerste kwartier nog even op gang moet komen, draaide hij nu op volle toeren. WSS werd overompeld en binnen een paar minuten stond het al 0-4 voor de Hantumers. Door lang en gedegen aan te vallen wist de ploeg van coach Piet Nieuwenhuizen uit te lopen naar een 4-10 stand. Dit was tevens de score waarbij scheidsrechter Oppersma voor het einde van de eerste helft floot. In de rust was de boodschap voor de tweede helft duidelijk: niet inzakken in het eerste kwartier maar doordrukken.

Het duurde lang voor het eerste doelpunt in de tweede helft viel. Beide ploegen hadden moeite met het vinden van de juiste personen en het nemen van de goede kansen. Door middel van een strafworp wist DTL de ban te breken en vlak daarna volgde het tweede doelpunt van de Hantumers, waardoor er definitief afstand werd genomen van WSS. Verdedigend stond DTL erg goed en mede door een strafworp en een aantal opgelegde kansen te missen wist WSS in de gehele tweede helft niet één keer te scoren.

De eindstand bedroeg 4-16, weer een stap dichterbij promotie! Volgende week speelt DTL de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Er zal om 15:30 uur gespeeld worden tegen de nummer 6 van de ranglijst De Pein. Ze hopen jullie allemaal zaterdag te zien op sportveld Yn’e Bedelte!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00