Dulles en Apotheker over Admiraliteitsdagen, fietsers Jan Fennema en Brommels in de Weekend Nieuwsshow

Zaterdag 24-08-2019
DE WESTEREEN - De Raad van State deed uitspraak in het geschil over de afsluiting van de Reigersbrug voor fietsers tussen de gemeente Noardeast-Fryslân en de fietsersbond en omwonenden. In de Weekend Nieuwsshow werd met Henk Baas teruggeblikt op de rechtszaak waarin de bestuursrechter in eerste aanleg de fietsers gelijk gaf deed de hoogste bestuursrechter dit niet. Burgemeester Apotheker gaf in een gesprek met de studio aan klaar te zijn voor de Admiraliteitsdagen en nodigde heel Friesland uit om naar dit feest in Dokkum te gaan.

Ondernemer van de week was het Sportcentrum PerfectFit uit Kollum. Eigenaar Rody Holsboer vertelde over zijn werk als personal trainer en de verschillende activiteiten die bij hem gedaan kunnen worden. Hepie de Haan (beeldhouwster) en Janne Hamstra (keramist) waren uitgenodigd het over hun open dag van volgende week in het Creatief Centrum De Groen! te hebben. In de lokalen van de voormalige Groen van Prinsterschool zijn meerdere activiteiten. Waaronder heel speciaal kinder yoga.

Jan Dulles (zanger van de 3J’s) zingt op de Admiraliteitsdagen met Ellen ten Damme en Robin Sluiter. We belden met de zanger. Hij gaf aan naar het optreden in Dokkum uit te kijken. “Ik heb wel een speciale band met de Friezen. De laatste tijd komen we er minder vaak. Dat vind ik jammer. Ik zal mij van mijn beste kant laten zien.” aldus de zanger uit Volendam.

Er werd ook contact gezocht met trainer Jan Dupon en wielrenner Jan Fennema, die al op jonge leeftijd een donorlever kreeg, deed in Newcastle mee aan de World Transplant Games en won afgelopen week drie keer goud. We spraken met met hem en zijn trainer over dit succes. “De laatste overwinning in de stromende regen solo over de streep vond ik het mooist” zo gaf Fennema aan.

Rudy v.d. Woude en Dirk Jelke de Boer kwamen naar de studio om te spreken over de opening van The Boxx bij Palestra in Dokkum. In The Box is een survival baan (indoor obstacle run baan) gerealiseerd. Daar worden de technieken benodigd in de survival runs aangeleerd en beoefend.

Tussen de verschillende nieuwsitems door werd verslag gedaan van het Brommelfestijn.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Kees Baas over de definitieve afsluiting van de Reigersbrug voor fietsersHepie de Haan en Janne Hamstra over open dag Creatief Centrum De GroenRudy van der Woude en Dirk Jelke de Boer over opening The Boxx  bij Palestra
© Foto's: Jaap van der Laan

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie