Duo Dell‘Arte opent seizoen Maartenskerk concerten in Kollum

Zondag 13-10-2019
KOLLUM - Het nieuwe seizoen voor de Maartenskerk concerten in de Maartenskerk te Kollum werd op zondag 13 oktober a.s. geopend met een concert gegeven door een top-ensemble: Het duo Dell ‘Arte.

Duo Dell ‘Artezal zal in Kollum een gevarieerd klassiek programma brengen (Händel, Bach, Dvorák, Mendelssohn), passend in de traditie van de Maartenskerk concerten. Tijdens het concert vertellen ze zelf over wat ze spelen, waar de stukken over gaan en over hun gevoel bij de stukken. Zij zorgen er zo voor dat er interactie ontstaat met het publiek wat het optreden persoonlijker maakt. Daardoor gaat de toehoorder zich deel van het concert voelen.

Duo Dell ’Arte (opgericht in 2015), bestaat uit klarinettiste Jooske van Andel (3 dec. 1997, Maurik)en pianiste Dennitsa Dobreva (14 Juni 1991, Silistra, Bulgarije). Dit duo staat bekend om een hoge mate van professionaliteit gekoppeld aan een unieke keuze voor repertoire.

AVRO/TROS ontdekte het duo al snel na de oprichting en zij ontvingen een uitnodiging om live te spelen in Amsterdam op NPO-Radio 4, in het programma Opium op 4. Dat gaf hen landelijke bekendheid.

De maandelijkse Maartenskerk concerten willen vooral aan jonge musici een podium geven en de stichting Maartenskerk concerten programmeerde ook voor dit seizoen weer een gevarieerd programma waarbij de muzikale kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Er zijn hierna nog concerten op 13 oktober,10 november, 8 december, 9 februari en 8 maart. Meer info: www.maartenskerkconcerten.nl en

https://www.facebook.com/Maartenskerkconcerten/De concerten beginnen steeds om 19.30 uur en de toegang is gratis.

terug naar overzicht
Duo Dell‘Arte opent seizoen Maartenskerk concerten in Kollum Duo Dell‘Arte opent seizoen Maartenskerk concerten in Kollum Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie