Duofiets in de sloot op Broekloane

Zondag 05-08-2018
DE WESTEREEN - Op de Miedloane, tussen de brug over de Petsleat en de Broekloane bij Wâlterswâld, zijn zondagmiddag twee mensen met een duofiets in de sloot terecht gekomen. Een man en een meisje fietsten samen op de duofiets over de Miedloane in de richting van de Broekloane. Tussen de brug en de bocht met De Broekloane ging het mis. Doordat het wegdek op die straat een beetje scheef loopt, en er meer gewicht op de rechterkant van de fiets zat, begon de fiets te kantelen. Daardoor kwamen zowel de inzittenden als de fiets in de sloot terecht.

De hulpdiensten werden omstreeks kwart voor drie met veel materieel gealarmeerd. Naast de brandweerkorpsen van Damwâld en De Westereen, werden in eerste instantie ook duikers en oppervlakteredders gealarmeerd. Verder werd ook een ambulance en de politie naar het adres gestuurd. Ter plaatse heeft de brandweer met hulp van omstanders de twee slachtoffers en de fiets uit de sloot weten te halen. De twee betrokkenen werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hielden verder geen ernstig letsel over na het ongeluk.

De brandweer van Damwâld, de duikers en oppervlakteredders waren door het snelle optreden al niet meer nodig en hoefden daarom niet ter plaatse te komen.

terug naar overzicht
Duofiets in de sloot op BroekloaneDuofiets in de sloot op BroekloaneDuofiets in de sloot op Broekloane
© Foto's: Ate Atema


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie