DVC zet volgende stap in samenwerking met Flagmore uit Finland

Donderdag 17-10-2019
DOKKUM - De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) gaat een internationale samenwerking aan met het Finse bedrijf Flagmore. Flagmore is één van de grootste leveranciers in Scandinavië voor het produceren van vlag- en doek producten. De focus van de intensievere samenwerking in de vorm van een partnerschap, ligt bij de productie van vlaggen door middel van de zeefdruktechniek. Flagmore brengt de productie van haar zeefdrukorders geleidelijk onder bij DVC. In Finland gaat Flagmore door met digitale print en de confectie van de producten.

Deze krachtenbundeling heeft voor beide organisaties en haar klanten vele voordelen, doordat het complete aanbod aan kwalitatieve producten groeit. Hierin voorzien DVC en Flagmore haar klanten van een breder productportfolio, waarbij snellere levertijden en verbetering van het bestelgemak het uitgangspunt zijn.

Flagmore is een Fins bedrijf dat in handen is van twee families en het management. Het bedrijf heeft één productielocatie en drie verkoopkantoren in Finland en Scandinavië. De meeste commerciële textielproducten en vlaggen worden gemaakt in Finland. “Onze markt voor vlag- en doekproducten bevindt zich voornamelijk in Finland. Daarnaast leveren wij ook aan andere Scandinavische landen. Al langere tijd zijn wij op zoek naar een partner in de textiel en vlaggen branche. In DVC hebben wij hiervoor de juiste partner gevonden. Wij zien dit als een belangrijke stap om elkaar te versterken als het neer komt op productie, verkoop, productontwikkeling en innovatie. Zo realiseren wij een meer concurrerende positie in de markt,” aldus Henry Paasikivi, de nieuwe CEO van Flagmore.

Het familiebedrijf DVC is al meer dan 80 jaar specialist op het gebied van vlag en doek. Het bedrijf kenmerkt zich door voortdurende innovatie in druktechnieken, liefde voor het vak, betrokkenheid en servicegerichtheid. Zowel een vlag of doek van topklasse als een tevreden klant zijn voor de Dokkumer Vlaggen Centrale het belangrijkste. In Nederland is DVC marktleider in commerciële doekproducten en vlaggen. Op Europees niveau zijn zij één van de grotere spelers. “Met deze samenwerking kunnen wij concurrerender in de markt opereren, de innovatie in zowel Dokkum als Finland stimuleren en een betere inkoop realiseren,” vertelt Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC.

terug naar overzicht

© Foto's: DVC

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie