Echtpaar Bosgraaf-van der Laan viert 60-jarig huwelijksjubileum

Maandag 04-12-2017
KOLLUM - Vier december 2017 viert echtpaar Wieger Bosgraaf en AlberdinaLemke [Dinie] van der Laan [beiden 84 jaar oud] te Kollum hun Diamantenhuwelijksjubileum.Zij leerden elkaar kennen te Grijpskerk, destijds de woonplaats van Dinie. Wieger woonde in Kollum en was toentertijd militair en ingedeeld bij de Mariniers en later bij de Marine.

Zij trouwden op 4 december 1957 te Grijpskerk en gingen in Kollum wonen, na één jaar huwelijk werd Kollum verruild voor Leeuwarden. Wieger heeft na de MULO 25 jaar gewerkt in de grafische sector, eerst bij Drukkerij Visser en Broersma te Kollum en volgde tevens een opleiding aan de Grafische School te Leeuwarden. Daarna volgde een baan bij Wolters Uitgeverij afdeling schoolboeken te Groningen, Drukkerij Jongbloed en de Leeuwarder Courant in Leeuwarden.

In 1971 werd de zuivelzaak van vader Halbe Bosgraaf overgenomen en verhuisde het gezin, inmiddels uitgebreid met vier kinderen, van Leeuwarden naar Kollum en daarna naar Oudwoude waar een buurtwinkel werd gerealiseerd met een Postkantoor. Dinie runde de winkel en het postkantoor, Wieger de rijdende zuivelwinkel in de wijk te Kollum en Oudwoude.

Dinie moest met het voortgezet onderwijs stoppentoen haarmoeder ernstig ziek werd, zij was nog maar dertien jaar oud enrunde de huishouding van haar ouders. Later kon de studie worden hervat aan de huishoudschool. Dinie kreeg een baan bij de Kinderwagenfabriek te Zuidhorn en later in de levensmiddelensector, Met het runnen van de eigen buurtwinkel kwam die ervaring haar goed van pas.

Dinie haar passie was de administratie en boekhouding van hun bedrijf. Het was een druk leven voor beiden, werktijden van 06.00 uur tot laat in de avond. Na ruim 25 jaar werd met de buurtwinkel en rijdende winkel gestopt en verhuisde het echtpaar naar een appartement in Kollum en na enkele jaren hebben zij de huidige vrijstaande woning laten bouwen.Wieger heeft een passie voor muziek, was trompettist bij diverse fanfare- en harmonieorkesten, Mariniers Kapel in het leger, kornettist bij Brassband Wilhelmina en de Collegem Blaaskapel te Kollum o.l.v. achterneef Joop Bosgraaf. De vier kinderen zijn al jaren de deur uit en er zijn 14 kleinkinderen en één achterkleinkind.

terug naar overzicht
Echtpaar Bosgraaf-van der Laan uit Kollum viert 60-jarig huwelijksjubileum
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie