Echtpaar de Jong viert 65-jarig huwelijksjubileum

Vrijdag 13-09-2019
DAMWâLD - Op 24 augustus was het echtpaar Pieter de Jong (92) en Aukje De Jong – Boonstra (86) 65 jaar getrouwd. De heer De Jong werd geboren in Broek onder Akkerwoude. Op vierjarige leeftijd verhuisden ze naar Weesp, waar zijn vader uitvoerder was bij een betonbedrijf. Daar werd een nieuwe brug gebouwd. Toen de Wieringermeer droog viel moesten daar bruggen worden gebouwd en verhuisde het gezin naar Medemblik. Daarna verhuisde het gezin terug naar Broek ander Akkerwoude.

Mevrouw De Jong – Boonstra werd geboren in Driezum. Ze trouwden in het gemeentehuis van Murmerwoude. Ze kregen zes jongens en twee meisjes. Een zoon overleed op vijfjarige leeftijd. Inmiddels zijn er twintig kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. De heer de Jong heeft vele beroepen gehad en in 1955 liet hij zich omscholen tot timmerman. Hij mocht in zijn vrije tijd graag schaatsen en fietsen en tegenwoordig is lezen zijn hobby.

Hij schreef onder andere boeken over het Christelijke onderwijs in Broeksterwâld, daarnaast zong hij dertig jaar in het koor van Pro Rege. Mevr was naast huisvrouw Presidente van de Plattelans vrouwen. Sinds twee jaar wonen ze in Nij Tjaerda Damwâld. Burgemeester Klaas Agricola kwam namens de gemeente het paar feliciteren.

terug naar overzicht
Echtpaar de Jong viert 65-jarig huwelijksjubileumEchtpaar de Jong viert 65-jarig huwelijksjubileum
© Foto's: Koos Scherjon

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie