Een bijzondere, nieuwe invulling van VAKwerk in Dokkum

Maandag 31-08-2015
DOKKUM - VAKwerk in Dokkum vult lege panden met Verrassende, Ambachtelijke en Kunstzinnige mensen, die twee maanden of langer in hetzelfde pand hun bezigheden en hun producten graag tonen aan iedereen die binnenkomt.

Op 4 en 5 september is er iets bijzonders aan de hand: in de Ambassade VAKwerk (Legeweg 1a, Dokkum) komt Jolmer Tilstra van het bedrijf Evenredig met zijn apparatuur om te laten zien hoe hij werkt met zijn 3D-printer. En zij nodigen u graag uit om dat te komen zien. Hij is op vrijdag 4 september aanwezig van 13.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur.

Het vervaardigen van voorwerpen via 3D-print kent een aantal verschillende processen. Zo is het printen met gesmolten plastic op dit moment erg populair, waar de professionele printbedrijven met printpoeder en -vloeistof werken. Tilstra heeft onlangs voor zijn onderneming geïnvesteerd in de laatste printtechniek, waarbij een lichtgevoelige vloeistof laagsgewijs wordt uitgehard tot het te vervaardigen object. Omdat het object d.m.v. licht wordt opgebouwd, is de relatieve precisie en detaillering de beste die met de huidige stand der techniek te behalen valt.

Tilstra houdt zich doorgaans bezig met de technische toepassingen van 3D-printen, totdat hij (als sponsor van VAKwerk Dokkum) in contact kwam met mede-VAKwerkers. Dit alles met als gevolg; de geboorte van het idee een artistiek 3D-print intermezzo te organiseren. Tilstra laat 4 en 5 september zien hoe hij objecten creëert middels 3D-computertekenen en hoe deze objecten tot leven komen in zijn 3D-printer.

Voor meer informatie over VAKwerk zie www.vakwerkdokkum.nl
Als u meer wil weten over 3D-printers kunt u dat vinden op de website www.evenredig.nl

 

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie