Een boodschappenpakket voor mevrouw Hoekstra · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Een boodschappenpakket voor mevrouw Hoekstra

dinsdag 16 maart 2021

SINT ANNAPAROCHIE/BLIJE – Alle huurders van Wonen Noordwest Friesland ontvingen bij de huurderskrant Koers Noordwest van februari een lekkere reep van echte ‘Fryske sûkelade’ uit Achlum. Even een attentie in deze bijzondere tijden. Een aantal huurders kreeg bovendien nog een extraatje. Voor de huurders met het gouden klavertje op de wikkel was een leuk boodschappenpakket bij de supermarkt in de buurt beschikbaar.

Prijswinnaars
Afgelopen week werden de boodschappenpakketten bezorgd bij de prijswinnaars. Van Blije tot Boksum, van Winsum tot Tzum en Dronrijp; alle prijswinnaars waren erg blij met hun boodschappenpakket van de lokale supermarkt of bakker.

Eén van de winnaars was mevrouw Hoekstra uit Sint Annaparochie
Op woensdag 10 maart ging directeur-bestuurder Martine Huizinga bij haar langs met een leuk boodschappenpakket. In de woonkamer (met voldoende afstand) ontstond een mooi gesprek. De Koers Noordwest en de winnende wikkel liggen op tafel. Geen twijfel over mogelijk, het is een winnend lot. Mevrouw had eerst nog bij haar dochter gecheckt of het wel echt een winnende wikkel was voordat ze contact opnam.

Martine Huizinga geeft aan het bijzonder te vinden dat mevrouw heeft gewonnen nu ze al bijna 50 jaar van ons huurt. Mevrouw Hoekstra antwoordt: ‘ja, en altijd in dezelfde woning. En al die jaren met veel woongenot in deze woning en ook in Sint Anne.’ Eerst met haar man, later kwamen de kinderen. Die zijn inmiddels uitgevlogen en na het overlijden van haar man woont ze hier nu alleen.

Zij en haar man bespraken wel eens het voornemen om een woning te kopen. Dit werd lastig toen haar man gezondheidsklachten kreeg. Dan is het toch een voordeel dat je een huurwoning hebt en niet hoeft te klussen. En dat merkt ze ook nu ze alleen is: ‘je hoeft ook niemand te vragen’. Dat ze al die jaren op tijd hebben betaald, en nooit geen klachten hebben, vindt ze niet meer dan normaal. Op de vraag of ze ook nog tips heeft zodat we ons werk beter kunnen doen, geeft ze aan die niet te hebben. ‘Ik woon heerlijk. Als er wel een reparatie verzoek of iets met onderhoud is, word ik altijd goed en snel geholpen’ zo geeft ze aan.

Mevrouw Hoekstra vindt het heerlijk wonen in Sint Anne
Het is een fijn dorp. Ze is opgegroeid in Deinum en in 1971 in Sint Anne komen wonen. Mevrouw vindt het dorp mooi, de mensen zijn er vriendelijk, er zijn voldoende voorzieningen en prettige winkels. De straat waar ze woont, is een brede straat met groen en ziet er prima uit.

In haar werkzame leven was ze verpleegkundige in de Beuckelaar, de laatste jaren nachtzuster. Ook is ze jaren mantelzorger geweest voor haar buurvrouw. Al pratend geeft ze aan dat het jammer is dat er geen slaapkamer beneden is en geen wc boven. Dat merkte ze toen haar man fysiek beperkt werd en ook toen ze onlangs een heupoperatie heeft gehad. ‘Dan is het wel behelpen’ geeft ze aan. ‘Maar aan de andere kant houdt dit je ook flink.’ Ze vindt zichzelf nu te jong om naar een aangepaste woning te verhuizen. Wel is ze hierop voorbereid: ‘ik sta al bijna 20 jaar ingeschreven.’

Een ander leven
Wel is het leven voor haar nu anders. Toen de kinderen klein waren, was het een druk en sociaal leven. Zij waren een 5 persoonshuishouden (3 kinderen) en de buren 7 persoons huishouden (5 kinderen). En gingen en gaan goed met elkaar om. De kinderen en zijzelf zaten op diverse sportclubs en bij verenigingen.

Mevrouw Hoekstra en haar man hebben verschillende bestuursfuncties vervuld. Soms stopt dat. Er waren wel genoeg leden maar niet genoeg animo om bestuurslid te worden. Enerzijds is dat jammer maar anderzijds is mevrouw ook nuchter ‘en gean dy dingen sa’. Ze vindt het fijn dat haar kinderen na wat omzwervingen weer terug zijn gekomen en woonachtig zijn in Sint Anne.

Genieten van wat wel mag
De corona tijd is best wel zwaar. Mevrouw is graag bij haar familie, maar ziet haar oudere broers en zussen nu even niet. Verjaardagen worden niet gevierd. Dat is jammer en zeker een gemis. Maar ook hier is mevrouw nuchter onder. Ze geniet van de dingen die wel mogen: ‘de omgeving van Sint Anne is prachtig, heerlijk om einden te fietsen.’ Graag maakt ze mooie tochten met haar fietsvriendinnen, en fietsen ze naar Harlingen heen en weer. Maar ook naar Beetgum, Deinum of zelf richting Mantgum.

Een gastvrije ontvangst
Martine Huizinga bedankt mevrouw Hoekstra voor de gastvrije ontvangst en het fijne gesprek. ‘Het blijft bijzonder dat huurders zo lang een woning van de corporatie huren. Heel mooi om uw verhaal te mogen horen,’ zo sluit ze het gesprek af.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio