Een nieuwe woonwijk pal aan de Dokkumer Ee · Foto('s): Zwanenburgprojecten
  Zwanenburgprojecten

Een nieuwe woonwijk pal aan de Dokkumer Ee

dinsdag 30 juni 2020

DOKKUM – Een nieuwbouwproject pal aan befaamd vaarwater: In de bocht van de Dokkumer Ee en de verbindingsvaart ‘Alde Sylsried’ die rechtstreeks naar de binnenstad van Dokkum loopt. In totaal worden er 10 halfvrijstaande woningen en 12 vrije kavels aangeboden.

Het gebied waar de woningen komen bestaat nu nog uit een groot stuk weiland. Zometeen, na het uitgraven van een binnenwater, ontstaan er verschillende ‘docks’. Oftewel: water tussen twee pieren voor het aanleggen van een schip. Zo ontstond de naam ‘Stadsdock’ voor dit project, waar alle woningen een eigen aanlegsteiger zullen krijgen.

10 halfvrijstaande woningen
Adema Architecten ontwierp een plan met veel respect voor de omgeving, met natuurlijke materialen en terughoudend kleurgebruik. De 10 halfvrijstaande woningen met zwarte steen, hoge kap en houten details ogen op een fraaie manier stijlvol en robuust. Zoals men tegenwoordig mag verwachten bestaat de mogelijkheid om de woningen energieneutraal uit te laten voeren. Gasloos, verwarming door middel van vloerverwarming en een warmtepomp.

Vrije Kavels
De vrije kavels hebben een grootte van zo’n 800 tot 1250 vierkante meter, met een uitzicht waar je u tegen zegt. Men krijgt hier de kans, uiteraard binnen een aantal kaders, om een persoonlijk droomhuis te realiseren.

Start verkoop
Ontwikkelaar Zwanenburg Projecten uit Heerenveen organiseert komende vrijdag, 3 juli, de start verkoop. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn geïnteresseerden welkom op de bouwlocatie om een indruk te krijgen van de omgeving, de grootte van de kavels, de bouwstijl van de 10 halfvrijstaande woningen en de mogelijkheden voor de vrije kavels. Ook is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de verkopend makelaars en hypotheek adviseurs.

Aanmelden voor de startverkoop en meer informatie is te vinden op www.stads-dock.nl

Een nieuwe woonwijk pal aan de Dokkumer Ee · Foto('s): Zwanenburgprojecten
  Zwanenburgprojecten

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?