Een sprankelend nieuwjaarsconcert van Brassband Euphonia, Ternaard!

Zondag 19-01-2020
TERNAARD - Wat was het een feest afgelopen vrijdag 17 januari in Ternaard! In een heerlijk volle zaal in het dorpshuis Tunawerth werd het nieuwjaarsconcert van brassband Euphonia onder leiding van dirigent Paulus de Jong geopend met het spelen van de prachtige concertmars Pendennis.
Presentatrice Pytsje de Graaf heette iedereen welkom. Een speciaal woord van welkom was er voor de gasten van deze avond, jeugdband Solex onder leiding van Theun van Leijen. In deze band spelen ook de leerlingen van Euphonia mee.

Dirigent Paulus de Jong had voor deze avond een afwisselend programma samengesteld. Uit de musicalfilm ´The Student Prince´ werd `I´ll walk with God´ gespeeld, gevolgd door ´Fire in the Blood´, gebaseerd op een drietal liederen afkomstig van het Leger des Heils, en ´Saying Goodbye´.
Een kwartet van Euphonia, bestaande uit Wiebrig Reitsma, alt, Onno Bouma, trombone, Jappie Kuiphof, trombone en Jan Wiersma, bastrombone, zal op zaterdag 8 februari a.s. deelnemen aan het solistenconcours, georganiseerd door de muziekfederatie. Zij speelden voor publiek ´Bohemian Rhapsody´ en mochten een groot applaus in ontvangst nemen.
Als laatste stuk werd de gospelcompositie ´Baba Yetu´ (Onze Vader in het Swahili) ten gehore gebracht met beelden op de beamer.
Met een daverend applaus werd jeugdband Solex ontvangen. Onder leiding van dirigent en muziekleraar Theun van Leijen speelde Solex een viertal nummers, March along, House Party, Farmhouse Rock en Counting Stars. Wat een genot om naar te luisteren. Het publiek was ook laaiend enthousiast.
Na de pauze werd de verloting gehouden. Nadat de vele prijzen waren uitgedeeld werd het licht gedimd en kwam Solex weer binnen. Ze begonnen met Rhythm and Blues, gevolgd door Close Finish en Dans met mij. En natuurlijk volgde er een toegift: Czardas. Geconcludeerd kan worden dat het eerste optreden van Solex in deze samenstelling, namelijk 23 leerlingen vanuit Hallum, Marrum, Ferwert, Blije, Wânswert, Holwerd en Ternaard, een groot succes is geweest. Fantastisch gespeeld!
Euphonia neemt weer plaats en opent haar blokje na de pauze met ‘Sparkling Overture’. Uit de film The Godfather werd het instrumentale thema ‘Speak Softly, Love’ gespeeld. Na de werken ‘Conga del fuego nuevo’ en ‘Under the boardwalk’, waarin de bugelsolo uit het hoofd werd gespeeld door Harmke Groen, nam voorzitter Wiebrig Reitsma het woord. Zij bedankte het aanwezige publiek (‘At jim it no spitich fine dat it dien is, dan ha jim in moaie jûn hân), jeugdband Solex, de beide dirigenten, de ladyspeakster, bedieners van het licht en beamer en de fotograaf. Met het spelen van ‘It had better be tonight’ werd het concert door Euphonia afgesloten. Het eerste optreden van Euphonia in het nieuwe jaar is geslaagd!

terug naar overzicht
Een sprankelend nieuwjaarsconcert van Brassband Euphonia, Ternaard!Een sprankelend nieuwjaarsconcert van Brassband Euphonia en Solex
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie