Eenvoudige zege Geel Wit op Warga · Foto('s):

Eenvoudige zege Geel Wit op Warga

zondag 13 mei 2018

Zonder zich overmatig in te spannen heeft Geel Wit een eenvoudige overwinning behaald op Warga. Tegen de rode-lantaarndrager werd het 6-1. Geel Wit kreeg na twaalf minuten een tegenslag te verwerken door het uitvallen van Kevin Kiewiet met een zware enkelblessure. Zijn vervanger was good-old Jaap Wouters. Tien jaar geleden nam Wouters afscheid van het eerste, maar het was al de derde keer dit seizoen dat een beroep op hem werd gedaan.

Hij was nog maar koud in het veld toen een overtreding op hem werd begaan. Uit de vrije schop die daarop volgde kwam de bal bij Glenn Kienstra. Diens schot werd gepareerd door keeper Sven Noordbruis, maar hij liet de bal los en toen was Siard Bonthuis er als de kippen bij om de eerste treffer van de middag te laten aantekenen. Zijn broer Bente deed in de 24-ste minuut een duit in het zakje door de tweede treffer op het scorebord te brengen. Daarbij bleef het in de eerste helft, ofschoon Geel Wit nog legio kansen kreeg. Tegenover de mogelijkheden voor met name Jurjen Metz, Danny Metz en Siard Bonthuis stond een enkele kans voor Frids Frisma, maar doelman Pieter Smit redde bekwaam.

In de tweede helft liep Geel Wit binnen het kwartier uit naar 4-0. Eerst bediende Siard Bonthuis Danny Metz, die bij de tweede paal zijn hoofd maar tegen de bal hoefde te drukken. Even later stelde Jurjen Metz Bente Bonthuis in staat de 4-0 te scoren. Daarna zakte Geel Wit ver weg en kreeg Warga zowaar kansen. Eerst schoot Wietze Wybrandi in kansrijke positie over, maar na 75 minuten spelen mocht Bart Boersma zowaar scoren na goed voorbereidend werk van de linker kant. Dat Geel Wit toch een maatje te groot was bleek in de slotfase. In de 83-ste minuut kopte Sander Graafsma de 5-1 binnen uit een corner van Bente Bonthuis. Het slotakkoord was voor Jurjen Metz, hij scoorde de 6-1 en dat was zijn 25-ste treffer in de hoofdmacht. Bij Geel Wit debuteerden Dirk Krol en Wim Kolk als invallers in het eerste elftal.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg, Kevin Kiewiet (Jaap Wouters, 12), Glenn Kienstra; Sander Kiewiet (Dirk Krol, 70), Sander Graafsma, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Siard Bonthuis (Wim Kolk, 85).

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00