Eerste driepunter voor Broekster Boys · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Eerste driepunter voor Broekster Boys

zondag 21 oktober 2018

Broekster Boys is eindelijk van de hatelijke 0 af. Waar het in de laatste wedstrijden meer verdiend had kon men nu eindelijk eens de 3 punten bijschrijven. In het duel tussen de kampioenen van de 2e klasse van vorig jaar kwam de thuisclub als winnaar uit de bus. Het ging overigens niet erg gemakkelijk , maar de vreugde en opluchting was na afloop groot toen de 2-1 overwinning op SV Bedum een feit was.

Broekster Boys was vanaf de aftrap direct gevaarlijk. In de tweede minuut ging een kopkans van Rienk de Haas maar net naast. Met een pijnlijk schouder bleef de spits liggen en bleek dat hij zijn arm uit de kom had. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde. Rienk trok zijn arm weer recht en kon uiteindelijk 60 minuten voetballen. Het was maar goed ook want toen Piet Wessel Dijkstra na 4 minuten de 1-0 binnen kon schieten kwam de breedtepass juist van de voet van de Haas. Dijkstra kwam in vrije positie recht voor de goal en liet de keeper met zijn schot langs de rechterpaal kansloos. Nigel Bakker had vlak daarna al de kans om de ploegen in evenwicht te brengen maar Jakko Veldstra redde knap.

Na een klein kwartier kwam Broekster Boys op 2-0. Het was goalgetter Juryan Dantuma die alweer zijn 6e doelpunt van het seizoen maakte. Opnieuw wist hij de scoren toen een schot van Vincent Hoekstra niet goed door de keeper gestopt werd. Dantuma was eerder bij de bal dan aanvoerder Stolwijk en bracht de thuisclub op 2-0. Bedum was in de persoon van Soeratmin Venema een aantal keren dicht bij de aansluitingstreffer. Venema heeft een prima balbeheersing maar schoot vandaag een paar keer rakelings over de kruising ,lat of voorlangs. Daarmee is gelijk de gevaarlijkste man van Bedum genoemd. Andries Dijkstra pakte tussentijds geel om een gevaarlijke aanval te onderbreken. Het was Nick Oostmeijer die de aansluittreffer maakte. Hij kon ongehinderd opstomen vanuit de defensie, maakte met zijn medespelers mooie combinaties en ronde het knap af met een halve boogbal over keeper Veldstra. Er waren kansen voor beide ploegen maar Nigel Bakker was het dichts bij een doelpunt. Zijn schot ketste af op de buitenkant paal. Broekster boys ging met 2-1 de rust in maar zou nog een moeilijke tweede helft voor de kiezen krijgen.

Broekster boys had uit de counter de wedstrijd wel op slot moeten gooien maar Hedga. Bedum had in de tweede helft een veldoverwicht, creëerde wel mogelijkheden maar tot 100% kansen kwam het niet.r Hoekstra miste helaas 2 prima mogelijkheden. Na een uur spelen kreeg Riemer Doorbos geel voorgeschoteld, maar Bedum wist geen voordeel uit de gegeven vrije trap te halen. Even later ging Kas Huizenga in het boekje van de scheids toen hij te laat met zijn tackle kwam. In het opstootje wat hierna ontstond kreeg ook Nigel Bakker geel voor zijn acties in en rond de door Huizenga gemaakte overtreding. Bedum drukte Broekster Boys terug, en het was veel supporters nagelbijten. Zou Broekster boys nu wel stand houden en de punten in eigen huis kunnen houden? Met de inbreng van DelaSabuni kwam er weer meer voetbalkwaliteit in de ploeg.

Hij strooide met bekeken pasjes en was sterk in aanvallend opzicht. Hij had vlak voor tijd “de Broek” in veilige haven kunnen schieten maar zijn intikker ging net langs de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd is het altijd billenknijpen bij een dergelijke stand en Sv Bedum was heel dicht bij de puntendeling toen in de slotseconden een prima mogelijk maar net langs de paal scheerde. Groot was de vreugde en opluchting toen de leidsman voor het einde floot. Broekster boys wist deze keer wel stand te houden en de drie belangrijke punten bij de schrijven. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Noordseschut op het programma. Een wedstrijd waar voor beide ploegen belangrijke punten liggen voor lijfsbehoud in deze klasse. Kijk op de broeksterboys site voor de vertrektijd van de spelers/supportersbus.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00