Eerste zege SC Veenwouden ten koste van CVVO · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Eerste zege SC Veenwouden ten koste van CVVO

zondag 07 oktober 2018

SC Veenwouden wist haar eerste competitiezege van dit seizoen te behalen door CVVO uit Lemmer met 4-2 te kloppen. In een meer spannende dan fraaie wedstrijd was de eerste helft van een zeer matig niveau van beide kanten. Na rust werd het niveau beter en wist de thuisclub in de slotfase de winst naar zich toe te trekken.

Beide ploegen hadden de eerste beide wedstrijden verloren en dus waren beide ploegen erop gebrand dat er gewonnen zou worden. SCV nam na 13 minuten de leiding toen de eerste de beste mogelijkheid raak was. Het schot van Ygram Vrieling caramboleerde via een verdediger voor de voeten van Stefan Jan Sijtsma die vrij voor de keeper raak schoot: 1-0. Lang kon SCV niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later was het alweer 1-1 toen Andries Hoekstra verzuimde een voorzet weg te werken. De bal belandde voor de voeten van Redmer Bruinsma en die haalde hard uit.

De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten, beide ploegen leden veel onnodig balverlies en kansen waren schaars. In de 42e minuut kreeg SCV een goede mogelijkheid toen na een mooie aanval over links Gooitzen de Vries doorbrak maar zijn schot ging voorlangs. Toch zou de thuisclub met een voorsprong de rust in gaan doordat een fraaie voorzet van Ygram Vrieling door Wytze Veenstra al even fraai koppend in de kruising werd gelegd: 2-1. Direct na rust was SCV dicht bij de 3-1 toen een gevaarlijke vrije trap van invaller Rinse Procee maar net werd gemist door Stefan Jan Sijtsma en Wytze Veenstra. In de 49e minuut kwam CVVO op gelijke hoogte toen Patrick Lip na een dieptepass van Thomas Miedema vrij voor de keeper kwam en beheerst afrondde: 2-2.

CVVO had hierna het betere van het spel. Een vrije trap van Thomas Miedema werd met de voet gekeerd door doelman Reitsma en een kopbal van Redmer Bruinsma ging maar net naast. SCV trainer Anton van Zwol besloot in te grijpen door Nivard Vrieling naar de middenlinie te halen en daardoor kreeg de thuisclub weer grip op de wedstrijd. Wytze Veenstra kopte over na een voorzet van Rinse Procee en invaller Lourens Visser schoot namens CVVO op de buitenkant paal. In de 79e minuut kwam SCV opnieuw aan de leiding toen na een dieptepass van Stefan Jan Sijtsma Nivard Vrieling wist door te breken. Zijn schot belandde in de verre hoek: 3-2. In de 89e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen een voorzet van Nico van der Mark door Wytze Veenstra koppend werd afgerond: 4-2. Een moeizame maar verdiende zege voor SCV.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00