Een eigen steigerhouten meubel op maat: VanLonden maakt het!

Zondag 03-12-2017
DOKKUM - Steigerhout is hét ideale hout voor het maken van meubels! Met de stoere, robuuste planken bouw je de mooiste meubelen voor in je huis of in de tuin. Bij steigerhoutspecialist Van Londen maken ze unieke steigerhouten meubelen op maat. Al vele jaren worden op ambachtelijke wijze duurzame steigerhouten meubelen gecreëerd. Het team heeft genoeg inspiratie, want steigerhout verveel nooit. Wat dacht je van een bank, een barndeur, een kast, een speelhuis voor kinderen of een strakke buitenkeuken? Ook een complete overkapping is mogelijk. Een kijkje achter de schermen bij vanlonden.com laat ons zien dat steigerplanken nog steeds ongekend populair zijn. In dit artikel lees je alles over de op maat gemaakte unieke meubels.

Tweede leven

Oude steigerplanken krijgen na hun dienst op een bouwsteiger een tweede leven. Na veelvuldig gebruik buiten in allerlei soorten weersomstandigheden zijn materialen als verf, cement en lijm goed ingesleten in het hout. Hierdoor is een natuurlijke impregnatie ontstaan en is het hout vergrijst. Het hout mag dan wel niet meer geschikt zijn als steigerplank, maar voor meubels des te meer vanwege de ‘levendige’ uitstraling. Steigerhouten meubelen van oude planken gaan nog vele jaren mee en bovendien ontzien ze het milieu. De meubelen hebben geen tot weinig onderhoud nodig. Bovendien geef je de meubels eenvoudig een nieuwe look door te beitsen of te verven.

Een kinderbed om van te dromen

De steigerhouten kinderbedden zijn erg bijzonder! Ga op safari in het landroverbed. Of slaap als een prins of prinses in het kasteelbed. Wat droom lekker weg in een gevelbed of pakhuisbed? In de steigerhouten kinderbedden zit soms verrassend veel ruimte. Handig bij ruimtegebrek of wanneer twee als er een logeetje komt. Ook hoogslapers zijn ideaal in kleine kinderkamers. Een bed met daaronder een kast, bureau of ruimte voor een bureau zorgt ervoor dat je kind toch zijn of haar eigen plek om te slapen en huiswerk te maken.

Barndeuren: mooie blikvangers

Wat we de laatste tijd steeds vaker terug zien in het landelijk interieur is de barndeur, ook wel loftdeur genoemd. Een steigerhouten schuifdeur is een prachtige oplossing om twee ruimtes in huis met elkaar te verbinden. Daarnaast is het natuurlijk een hele mooie blikvanger in jouw interieur. Een barndeur past in verschillende soorten woonstijlen. Of je nu van modern industrieel of landelijk houdt, een barndeur kan altijd.

Mixen en matchen

Steigerhouten meubelen passen heel goed in de woonstijlen van nu, maar zijn ook een verrijking voor tuin en veranda. Het is eigenlijk het perfecte hout als aanvulling in je persoonlijke woonstijl, want je kunt er perfect mee mixen en matchen. Wil je zelf aan de klus? Dan kun je bij ons ook steigerplanken kopen, zowel nieuwe als oude planken. Heb je een specifieke wens? Wij ontwerpen het samen met jou en bezorgen door heel Nederland, dus ook in Noordoost-Friesland.

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie