Elske en Femke spelen in Kloosterkapel

Zondag 24-03-2019
SIBRANDAHûS - De bekende singer-songwriter Elske DeWall gaf zondagmiddag 24 maart een concert in de bomvolle Kloosterkapel Sibrandahûs. Het publiek stroomde in grote getale toe, er moesten dan ook zo’n vijfenzeventig fans naar huis worden gestuurd omdat de kapel vol was. Elske was deze keer in gezelschap van haar zus Femke de Walle. De zussen, afkomstig uit Feanwâlden, brachten een uniek programma met liedjes van Elske en hun favoriete covers in een intieme setting met piano en gitaar, de setting die een optreden in de Kloosterkapel zo bijzonder maakt.

De nu 33-jarige Elske en de ruim 2,5 jaar oudere Femke treden als van jongs af aan met elkaar op. Aanvankelijk als het duo FeEl. Elske koos voor een professionele carrière als singer-songwriter. Femke is journalist/presentator bij Omrop Fryslân maar nog steeds de meest trouwe (muzikale) steun en toeverlaat van haar zus.

Elske DeWall heeft na haar eerste single ‘Come see the end in me’ (2009) inmiddels drie prachtige soloalbums uitgebracht. Na het debuut ‘Balloon Over Paris’ (2010) volgden ‘Brave’ (2012) en ‘Velvet Soldier’ (2016). In 2010 wordt ze door radiozender 3FM verkozen tot ‘Serious Talent’. op het album Brave staat onder andere het nummer ‘This Game’, de titelsong van de populaire TV-serie ‘Moordvrouw’.

Elske stond door de jaren heen met diverse grootheden op het podium. Ze stond met de Britse zanger Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest op North Sea Jazz en met Lionel Richie in het RTL4-programma Life4You. In 2017 schitterde ze in Leeuwarden als Maria in The Passion. In dat jaar startte ook de succesvolle samenwerking met de zangeressen Krystle en Rachèl Louise als The BlueBirds. Het trio bracht het afgelopen jaar hun debuutalbum Sisters uit.

Femke de Walle (1983) werkt sinds 2006 bij Omrop Fryslân als verslaggever en presentatrice. De laatste jaren presenteert ze het radioprogramma De middei fan Fryslân. Verder is ze toetsenist in de begeleidingsband van haar zus Elske. Femke de Walle presenteerde ook het programma Klipkar. Ze heeft ook op het muzikale vlak haar minder bekende kanten; zo zingt ze bijvoorbeeld ook klassieke stukken en opera. Dit heeft ze meegekregen van haar zangles in Dokkum.

terug naar overzicht
Elske DeWall in de KloosterkapelFemke De Walle begeleidde haar zusmeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Tim Groeneveld, timsfotos.nl


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie