Erwin Heslinga kampioen 29e Zomerdamtoernooi Fryslân

Dinsdag 31-07-2018
SURHUISTERVEEN - Maandag 30 juli werd in café de Haven te Surhuisterveen de 14e en laatste ronde gespeeld van het 29e Zomerdamtoernooi Fryslân. De temperatuur in de speelzaal deed de naam van het toernooi alle eer aan en een groot deel van de schuivers hadden zich daarop aangekleed.

Gastvrouw Baukje Hoekstra had de appeltaart uit de oven gehaald en de zaal liep vol met supporters uit de wijde regio. Een uitstekende ambiance voor deze slotronde.

De remise die de kampioen Erwin Heslinga behaalde tegen de Mildam uitbater Henk Hosper was voldoende voor de hoofdprijs. Ongeslagen en dat mocht hij weten. Belager Reinout Sloot wist nog wel te winnen van Bert Oegema maar wist het verschil niet in te lopen. Sipke Doller voormalig kampioen bereikte de derde plaats en wist de andere Oegema(Tjalling) te verslaan.

In de B groep was de spanning vooraf nog groot en waren er 4 kanshebbers voor de prijzen. TTS voorzitter Karel de Bruin wist concurrent Wim Riddersma te verslaan en ging er met de 1e prijs vandoor.

De match tussen Siep Altena en Pieter Dijkstra ging om plaats 2. Na remise bleek Siep de 2e plaats te bemachtigen. De sportieve Pieter was ook tevreden met plaats 3.

Ook in de C groep was er nog van alles mogelijk. Grootste kanshebber competitieleider Joop de Graaf ging ditmaal in een kamikaze actie ten onder tegen Harm Terpstra. De verleiding om opnieuw een dreigende combinatie te versieren was waarschijnlijk te groot.

Geert Rozenberg uit Mildam wist hiervan te profiteren en gaf B speler Sietse Jonker het nakijken. Hiermee was de koppositie op Joop heroverd. Hier was de 3e plaats voor Johan Tuenter uit Winschoten die tegen Willem Lep niet verder kwam dan remise.

Uit de op internet gehouden poll bleek Douwe Douma van DCT Twijzelerheide de winnaar te zijn van de mooiste combinatie van het toernooi.

Opvallende prestaties die in blauw verschenen in toernooibase waren er voor Sape Hiemstra die clubgenoot Luitzen van der Heide versloeg en het reserve aspirant lid Albert Henk Snijder die veteraan Hans Hoks het nakijken gaf.

De meeste dammers kunnen nu even op reces tot september wanneer de provinciale en landelijke wedstrijden voor de clubs weer beginnen. Dit geldt niet voor de diehards die nog aan overige toernooien gaan meedoen.

De organiserende verenigingen TTS uit Surhuisterveen en DCH Heerenveen kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi en zullen zich ongetwijfeld volgend jaar met een jubileum van 30 jaar opnieuw melden.

Alle uitslagen op een rijtje:
Henk Hosper – Erwin Heslinga 1-1
Bert Oegema – Reinout Sloot 0-2
Tjalling Oegema – Sipke Doller 0-2
Henk Jonker – Bernard Post 1-1
Martie Boersbroek – Gerrit Terpstra 1-1
Pieter Dijkstra – Siep Altena 1-1
Wim Riddersma – Karel de Bruin 0-2
Henk Prak – Jan Snijder 2-0
Harm Terpstra – Joop de Graaf 2-0
Geert Rozenberg – Sietse Jonker 2-0
Willem Lep – Johan Tuenter 1-1
Albert Henk Snijder Hans Hoks 2-0
Jan Hiemstra – Douwe Douma 0-2
Klaas Mondria – Sjouke Zijlstra 1-1
Sape Hiemstra – Luitzen vd Heide 2-0

terug naar overzicht
Groepswinnaars ZomerdamtoernooiCombinatiewinnaar Zomerdamtoernooi
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie