Esther IJtsma wint brons op het Fries kampioenschap

Zondag 10-06-2018
DRACHTEN - Zaterdag 9 juni werden de Friese kampioenschappen gehouden in Drachten. Hier streden Danisha Teitsma, Esther IJtsma en Akky van Kammen van SVK voor de medailles. Danisha kwam in actie in de eerste wedstrijd bij de instap D1. Op vloer en sprong heeft ze mooie oefeningen laten zien. Op vloer behaalde ze een knappe 4e plek. Helaas ging de balk niet zoals de vorige wedstrijden en liet ze punten liggen.

Ze begon erg strak met een mooie uitgevoerde handstand! Op de brug kwam haar voet bij het tegenspreiden boven de stok, waardoor ze geen afsprong kon laten zien. Wel liet ze hoge zwaaien aan de bovenste legger zien. Ontzettend knap dat Danisha tijdens haar eerste turnjaar in de selectie meteen een plekje op het FK heeft weten te bemachtigen. Ze behoort bij de beste 10 van Friesland en mag heel trots zijn dat ze hier stond!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Akky van Kammen en Esther IJtsma. Zij turnen in de categorie junior H. Deze meiden zijn erg aan elkaar gewaagd en dat maakte het erg spannend. Beide meiden hebben geen grote fouten gemaakt en lieten zien wat ze in hun mars hebben. Akky liet met haar mooie overslag op sprong zelfs zien dat ze onverslaanbaar is op dit toestel. Ook op de vloer scoorde ze hoog en werd 3e. In het eindklassement miste ze net een paar tiende om een medaille in ontvangst te mogen nemen.

Ze werd 4e. Ook Esther turnde een erg goede wedstrijd. Zij liet bij de brug al haar concurrenten achter zich en scoorde hoog. Ook de andere toestellen werden stabiel geturnd. Ze liet de trainster wel even schrikken toen ze met twee pijnlijke knieën de sporthal binnenkwam. Esther heeft alles 1x ingeturnd, zodat ze haar knieën konden sparen. Ze heeft gebikkeld en met resultaat, want Esther mocht een hele mooie bronzen medaille mee naar huis nemen.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie