Fantastische opkomst bij ronde 10 van de onderlinge damcompetitie

Dinsdag 06-11-2018
SURHUISTERVEEN - Maandag 5 november werd de 10e ronde gespeeld voor de onderlinge competitie. Op 2 personen na waren alle leden opgekomen en kon er een zo goed als volledig programma worden afgewerkt.

Wedstrijdleider Joop de Graaf had zich zelf opgesteld tegen Drachtster Luitzen van deer Heide. De oude vechtjas uit Drachten ging vol in de aanval en wist Joop een eclatante nederlaag te bezorgen. Henk W. de Bruin wist een meerderheid in stukken niet in winst om te zetten tegen Jan Kunnen. Een actievere rol voor de behaalde dam had de winst kunnen brengen.

Sape Hiemstra, de koploper in groep 2, moest in nieuwkomer Pieter Dijkstra zijn meerdere erkennen. Explosief was de stand op het bord tussen Ate Oosterhof en Tjidsger Veenstra. I.v.m. de nachtrust van uw reporter werd het eind jammer genoeg gemist.

Klapstuk van de avond was de fraaie dam die Cees Dijkstra tevoorschijn haalde in zijn partij tegen voorzitter Karel de Bruin. Gelukkig voor Karel bleek na de damslag bij toeval een vangstelling gereed staan zodat na de voortzetting uiteindelijk een remise resultaat werd behaald. Voor de liefhebbers de damslag als raadsel op de bijgaande foto.

Alle uitslagen:

Luitzen van der Heide – Joop de Graaf 3-0
Gerrit Terpstra – Haye Wittermans 3-0
Anton van der Ploeg – Rein van der Wal 0-3
Ate Oosterhof – Tjidsger Venstra 1-1
Karel de Bruin – Jan Hoogsteen 3-0
Cees Dijkstra – Karel de Bruin 1-1
Sape Hiemstra – Pieter Dijkstra 0-3
Willem Hofstede – Bareld Bekkema 0-3
Simen Atsma – Tjipke Vlasma 3-0
Henk W de Bruin – Jan Kunnen 1-1
Wytze van der Meulen – Johannes Baron 3-0

Zaterdag aanstaande komt koploper/kampioenskandidaat Lelystad naar café de Haven om de strijd aan te binden tegen het zaterdagteam van TTS. Aanvang 12.00 uur.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie