Fantastische seizoensopening Damclub Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Fantastische seizoensopening Damclub Dokkum

maandag 07 oktober 2019

Afgelopen zaterdag startte de landelijke clubcompetitie dammen voor clubtientallen weer. Dokkum heeft zich afgelopen seizoen wederom weten te handhaven in de eerste klasse A. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Witte van Moort 2 uit Westerhaar op het programma. Witte van Moort 2 is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse en mag gerekend worden tot de topteams in de eerste klasse A. Damclub Dokkum steeg boven zichzelf uit en won met 11-9.

Dokkum kreeg de eerste 2 punten in de schoot geworpen, omdat Witte van Moort vanwege ziekte met slechts 9 spelers opkwam. Minze Osinga hoefde daarom niet in actie te komen. Bouwe Ringnalda speelde een gelijkaardige wedstrijd. Remise was een terechte uitslag. Piet Pieters had onvoldoende antwoord op de aanval van zijn tegenstander en kwam in het eindspel net te kort om nog remise te kunnen spelen. Jetze Hoogterp speelde een sterke partij. De partij bleef steeds in evenwicht, waardoor remise een terechte uitslag was. Willem Nuveld wist met mooi positiespel een schijf te winnen. Daarna werd het voordeel met secuur eindspel omgezet in winst.

Linze Houwink bewees maar weer eens over enorme rekenkracht te beschikken. Hij schoof zijn sterke tegenstander helemaal vast. Met nog een flink aantal schijven op het bord, kon zijn tegenstander niks anders dan opgeven. Sjoerd Bloem moest zoeken naar remise. Toen zijn tegenstander een combinatie over het hoofd zag, was Sjoerd er als de kippen bij om zijn welverdiende punt veilig te stellen.

Dirk Sinnema speelde een goede aanvallende partij. Echter in het middenspel zag hij een verborgen slagzet over het hoofd en leed schijfverlies. Hij vocht zich terug in de partij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Dirk Albert Zijlstra speelde een gelijkwaardige partij. Zijn tegenstander kreeg geen vat op het spel. Zo kwamen kwamen beide spelers remise overeen. Na meer dan 4 uren dammen wist ook Binne Brouwer remise te spelen en hiermee het winnende 11de punt veilig te stellen.

Damclub Dokkum komt met deze overwinning geweldig uit de startblokken.

Detailuitslagen:

Witte van Moort 2 – Damclub Dokkum 9-11
Alex Noppers – Willem Nuveld 0-2
Eddie Hilberink – Sjoerd Bloem 1-1
Theo Leone – Jetze Hoogterp 1-1
Niek Kloppenburg – Linze Houwink 0-2
Mitchel Meninga – Dirk Albert Zijlstra 1-1
Jeffrey Steen – Bouwe Ringnalda 1-1
Jan Schippers – Dirk Sinnema 2-0
Johan van Dijk – Binnen Brouwer 1-1
Gerwin Mollink – Piet Pieters 2-0
niet opgekomen – Minze Osinga 0-2

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?