Feanwâldster jeugd doet mee aan NLdoet voor Skatebaan · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Feanwâldster jeugd doet mee aan NLdoet voor Skatebaan

maandag 09 maart 2020

De winter is voorbij en het mooie weer komt eraan! Dat betekent dat men binnenkort weer naar buiten kan! Ook de Feanwâldster jeugd kan niet wachten tot ze buiten weer met elkaar kunnen afspreken op hun oude vertrouwde ontmoetingsplek bij de Skatebaan in Feanwâlden. Daarom organiseren zij op vrijdag 13 maart een klusactie in het kader van NLdoet.

Sinds ruim een jaar is er een grote groep jongeren die zich, samen met het jongerenwerk van Stichting Welzijn het Bolwerk, inzet om de Skatebaan in Feanwâlden op te knappen en weer van deze tijd te maken. Eerder hebben zij zich ingezet om de reputatie van de Skatebaan te herstellen door middel van een Spikerdoarp. Nu is het hoog tijd voor actie!

In het kader van NLdoet zetten ze samen met een aantal dorpsbewoners en met medewerking van Stichting it Boartersplak in Feanwâlden, de eerste stap om de Skatebaan weer aantrekkelijk te maken. Naast de jongeren en dorpsbewoners is ook het College van B&W van Dantumadiel op vrijdag 13 maart aanwezig om hun steentje bij te dragen aan het zomerklaar maken van de Skatebaan. Er worden nieuwe bankjes geplaatst, het kapotte zithokje wordt gerestaureerd, de skateramps worden opnieuw geverfd en er zijn nog een aantal kleinere klusjes om de Skatebaan klaar te maken voor de zomer.

Vele handen maken licht werk. Daarom zoeken wij nog enthousiastelingen die mee willen doen om van de Skatebaan een leuke en gezellige ontmoetingsplek te maken. Ben jij vrijdag 13 maart tussen 14.00 en 17.00 uur beschikbaar en bereid de handen uit de mouwen te steken? Neem dan contact op met Ramona Diks, jongerenwerk Stichting Welzijn het Bolwerk: r.diks@het-bolwerk.eu of 06 16418510.

Naast de NLdoet actie is de jeugdgroep één van de 12 genomineerden voor de landelijke Vrijwilligersprijs. Hierbij maken zij kans op een juryprijs van € 6.000 en op de Publieksprijs van € 2.500. Zij hebben uw stem hard nodig. Steun hen door te stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?