Feestelijke kerkdienst in Burum met ondertekening fusie

Maandag 06-10-2014
BURUM - Zondag 5 oktober ging in de hervormde kerk van Burum dominee Ida Boersma-Prins voor in een feestelijke kerkdienst. In aanwezigheid van notaris Hellema uit Dokkum zetten de voorzitters en scriba’s van de gereformeerde en de hervormde kerkenraad en de voorzitter en secretaris van de diaconie tijdens de dienst hun handtekening onder de Akte van Vereniging.

Daardoor vormen de hervormde gemeente van Burum/Munnekezijl en de gereformeerde kerk van Burum/Warfstermolen voortaan samen één gemeente. De naam van de nieuwe gemeente luidt: Protestantse Gemeente van Burum, Munnekezijl en Warfstermolen.

De gereformeerde kerk van Burum was in 1835 de eerste afgescheiden gemeente in Friesland. Met de huidige vereniging is er een einde gekomen aan een scheiding van bijna honderdtachtig jaar. Om het nieuwe begin te accentueren hebben de drie kerkgebouwen van de nieuwe gemeente zondag ieder een eigen naam gekregen: de oudste kerk van Burum heet vanaf nu de Terpkerk, de jongste kerk is tot Open Hofkerk gedoopt en de hervormde kerk van Munnekezijl heeft de naam Zijlsterkerk gekregen.

De nieuwe naamplaten zijn zondag feestelijk onthuld. Na de kerkdienst in Burum ging de gemeente samen op reis met een dubbeldeks bus. Omdat een fusie te vergelijken is met een huwelijk, was de bus voorzien van het toepasselijke opschrift: just married. Vanuit de Terpkerk ging de reis naar Munnekezijl om daar in de Zijlsterkerk koffie met gebak te nuttigen. Vervolgens reed de bus terug naar Burum, waar het feestelijk samenzijn in de Open Hofkerk werd beëindigd met een gezamenlijke lunch.

terug naar overzicht
Feestelijke kerkdienst in Burum met ondertekening fusie Onthulling naambordje BurumOnthulling naambordje MunnekezijlFoto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie