Feestelijke opening Pakjesbootdagen Dokkum

Dinsdag 13-11-2018
DOKKUM - Vanaf 26 november aanstaande vindt in Dokkum de Pakjesbootdagen plaats. Organisator Dennis Amerongen van SINT INC., hoofdsponsors HEMA, Albert Heijn en Beleef Lauwersoog slaan de handen ineen voor dit initiatief. De boot welke opengesteld is voor publiek geeft een kijkje in de voorbereidingen op Pakjesavond!

Op 17 november meert de boot van Sinterklaas aan in Dokkum aan de Dijk ter hoogte van de Rabobank, waar de boot tot 5 december blijft liggen. Op maandag 26 november zal in Bar Zelle onder toeziend oog van Sinterklaas door de kinderburgemeester en de burgemeester op feestelijke wijze het startsein worden gegeven van de Pakjesbootdagen. Basisscholen kunnen de gehele week een bezoek brengen aan de boot.

Tevens is het winkelend publiek in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 december van harte welkom om de pakjesboot te bewonderen. Dennis Amerongen heeft er in elk geval veel zin in. “In navolging van de intocht van afgelopen jaar, heeft Sinterklaas verzocht Pakjesboot 10 open te stellen voor alle kinderen. Zij kunnen een kijkje nemen op de boot om te zien en ervaren hoe alle pieten druk bezig zijn om alles in gereedheid te brengen voor pakjesavond”. “Wie weet wat er te ontdekken valt, en is er misschien de mogelijkheid een glimp op te vangen van Sinterklaas zelf?!” Vanaf het moment dat Sinterklaas in het land is, zijn er kleurplaten voor een tekeningenactie af te halen bij de HEMA & Albert Heijn in Dokkum. Bij inlevering zal er worden gezorgd dat deze een mooie plek krijgen op de boot.

terug naar overzicht
Feestelijke opening Pakjesbootdagen Dokkum
© Foto's: Archief RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie