VIDEO: Feestelijke opening peuterspeelzaal It Wrottershonk

Vrijdag 17-04-2015
KOLLUMERZWAAG - Vrijdag 17 april was de officiële opening van peuterspeelzaal it Wrottershonk in Kollumerzwaag. De peuterspeelzaal is sinds november 2014 een non-profit organisatie gestart na het faillissement van Amerins. De peuterspeelzaal is gevestigd  in een lokaal van CBS de Stapstien. Er is een eigen ingang en speelplein voor de peuters. Inmiddels maken ruim 45 leerlingen gebruik van ‘It Wrottershonk’. It Wrottershonk heeft vele dienstjaren. In 1985 is onder deze naam het peuteronderwijs opgezet, onder het voormalige Sociaal en Cultureel werk.

De peuters van Kollumerzwaag en Veenklooster vallen onder de vertrouwde leiding van pedagogische leidsters Hiltje Bijlsma, Aaltje Kobus en Ineke Bakker. Zij worden hartelijk ondersteund door de vrijwilligers Merel , Thea, Jinke en Maaike. Het bestuur van stichting It Wrottershonk bestaat uit Binnie Pompstra, Froukje Dijkstra, Jannie Martens, Wietske de Vries en Maaike Hansma.

Honderden mensen namen een kijkje in de nieuwe locatie van de peuterspeelzaal. Onder het genot van een hapje en een drankje waren er speeches van onder andere het bestuur, directeur van CBS De Stapstien dhr. Schilstra en de Wethouder de heer Benedictus.Het vertrouwde stemgeluid van spreekstalmeester Willem Kooistra (PTH) zorgde voor een warm welkom voor een ieder.

Om 17:00 uur mocht wethouder Benedictus samen met de peuters het bord onthullen, het nieuwe logo van de peuterspeelzaal. Een prachtig kindvriendelijk bord wat bij de ingang van de peuterspeelzaal op de muur prijkt. Voor de kinderen was er deze zonnige dag genoeg te doen. Schmincken, glittertatoo plakken en plezier maken op het springkussen.

Kinderen vanaf twee jaar zijn welkom op de peuterspeelzaal. Je kunt je kind al aanmelden vanaf twaalf maanden. De peuterspeelzaal wordt voor de Voor- en Vroegschoolse Educatie, het VVE-onderwijs, gesubsidieerd door de gemeente. Dit biedt zorgkinderen de mogelijkheid om meerdere dagdelen naar de peuterspeelzaal te gaan.

 

 

 

 

© Video: RTVNOF/Paul Achterbergterug naar overzicht
Feestelijke opening peuterspeelzaal it WrottershonkFeestelijke opening peuterspeelzaal it WrottershonkFeestelijke opening peuterspeelzaal it WrottershonkMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie