VIDEO: Feestelijke start werkzaamheden Ryslânsbrêge

Zaterdag 13-01-2018
DOKKUM - Om de Súd Ie tussen Dokkum en het Lauwersmeer bevaarbaar te maken, komen er in de wijk Fûgellân in Dokkum hogere bruggen. De Ryslânsbrêge, de verkeersbrug aan het einde van de Schans, is als eerste aan de beurt. Vrijdag gaf wethouder Braaksma het startsein voor de werkzaamheden. Leerlingen van basisschool De Hoeksteen zwaaiden daarbij de brug uit. De Ryslânsbrêge in Dokkum krijgt een hoogte van 2,5 meter boven het waterpeil. Dat is 1,5 meter meer dan de huidige hoogte.

De nieuwe brug wordt smaller, maar geschikt voor alle verkeer. Inmiddels is al een deel van de bestrating aan beide kanten van de brug eruit gehaald. Daar zijn bigbags met zand neergezet, als voorbelasting. Hierdoor kan de ondergrond inklinken, zodat er later geen grote verzakkingen ontstaan.

Sloop oude brug, start nieuwe brug
Vrijdag 12 januari startte aannemer Jansma uit Drachten met het grotere werk: de sloop van de oude brug. Ook komen er bekistingen voor het betonwerk en wordt de riolering aangepakt. Dit alles duurt tot eind maart. Daarna volgt de bestrating, het asfalteren van het brugdek, het plaatsen van verlichting en verdere afrondende werkzaamheden. 1 mei 2018 is volgens planning het werk klaar.

Sud ie en Wetterfront Dokkum
Het werk aan de Ryslânsbrêge staat in het teken van het project Súd Ie en Wetterfront Dokkum. Dit project is een samenwerking tussen gemeente Dongeradeel, provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, Het Friese Merenproject en Plattelansprojekten.terug naar overzicht
Leerlingen zwaaien de brug uitMeer foto's en info: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie