Fietsnetwerk Fryslân gereed · Foto('s): Marrekrite Fryslân
  Marrekrite Fryslân

Fietsnetwerk Fryslân gereed

vrijdag 12 juli 2019

Het vernieuwde fietsknooppuntnetwerk ‘Fietsnetwerk Fryslân’ is gereed. Fryslân heeft daarmee een nog mooier netwerk waarmee toeristen en recreanten kunnen ervaren hoe mooi Fryslân als fietsprovincie is. Het fietsknooppuntnetwerk leidt fietsers langs de mooiste plekjes in Fryslân. Fietsknooppunten kennen een landelijke dekking, waarbij Recreatieschap Marrekrite in Fryslân verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud.

Kwaliteitsslag
Fryslân stond landelijk al aan de top met de kwaliteit van het fietsnetwerk in de tweejaarlijkse Kwaliteitsmonitor Fietsregio’s van het Landelijk Fietsplatform. Om deze kwaliteit te behouden is flink in het netwerk geïnvesteerd. Het netwerk bestond voorheen uit vijf deelgebieden. Deze zijn in opdracht van de Provincie Fryslân omgevormd tot één fietsknooppuntnetwerk: Fietsnetwerk Fryslân.

De vernieuwing is onderdeel van het project Routenetwerken bij de tijd en compleet, waarbij later dit jaar ook het provinciale wandelknooppuntnetwerk wordt afgerond. Het project wordt gefinancierd door de Provincie Fryslân en de Friese gemeenten. Alleen op de Friese Waddeneilanden is geen fietsknooppuntnetwerk.

Nieuwe trajecten
Aan het netwerk zijn een maar liefst een honderdtal nieuwe trajecten toegevoegd. Er zijn trajecten over nieuwe fietspaden toegevoegd, maar er is specifiek aandacht geweest voor het verbeteren van de trajecten door de dorpen en steden.

Alle knooppunt- en routebebording is vervangen. Daarnaast zijn de informatiepanelen bij de knooppunten in een nieuw jasje gestoken en voorzien van het meest recente kaartbeeld.

De bewegwijzerde Elfstedenfietsroute loopt gelijk aan de trajecten van het fietsknooppuntnetwerk. Ook deze route is compleet vernieuwd en voorzien van een nieuw type bord.

Fietsknooppuntkaart
Het nieuwe fietsknooppuntnetwerk is op de website van Recreatieschap te raadplegen. Daarnaast heeft Marrekrite in samenwerking met de regiomarketingorganisaties een set kaarten van het Fietsnetwerk Fryslân uitgebracht. De set bestaat uit 3 deelkaarten: Zuidwest, Noord en Zuidoost. De kaarten zijn lokaal verkrijgbaar bij de VVV’s en TIP’s, maar ook bij een aantal toeristische ondernemers.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio