Finale stemdag RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2017

Donderdag 11-01-2018
DE WESTEREEN - De sportjury van de RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2017 is woensdagavond in De Westereen bij elkaar gekomen om alle genomineerden in alle categorieën te bespreken en haar punten te verdelen. Tot en met donderdagavond kan door het publiek via www.rtvnof.nl/sportenondernemersprijs en speciale stembonnen uit het RTV NOF Magazine en/of krant nog gestemd worden. ,,Honderden papieren bonnen zijn binnengekomen en nog eens een recordaantal van meer dan twintigduizend digitale stemmen”, het leeft enorm aldus Stefan Veldman van Twenty Four Webvertising die de verkiezing mee organiseren.

Bij de Sportverkiezing 2017 zijn in de categorie Talent van het Jaar genomineerd: Elsa Rijpstra, Leonie Bentveld en Jesse Swart. Bij de Sport(st)er van het Jaar strijden Harmina Holwerda, Jan Roelof Wijbenga, Louise Krol en Marijke Groenewoud om de titel. Als Sportteam van het Jaar zijn genomineerd: Be Quick Dokkum, KF De Wâlden en SC Twijzel. De Aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar de Vereniging voor Aangepaste Sporten Tytsjerksteradiel (Vvast).

In de vakjury sport hebben zitting: Jan Dolstra (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Sjoukje Bakker (judocoach), Chris Semplonius (atletiek/fysiotherapeut), Jouke Spoelstra (wethouder sport) en Lammert Brouwer (redactie Rûnwei Sport). Tevens is er een vakjury voor de ondernemersverkiezing. Hierin hebben zitting: Sytze Hellema (notaris te Dokkum), Melle Dotinga (Rabobank Noordoost Friesland), Frans van Wieren (Van Wieren & Vellinga Adviseurs en Accountants), Esther Hanemaaijer (wethouder Dongeradeel) en Herman de Hoop (voorzitter Streekomroep RTV NOF). Deze jury heeft een bezoek gebracht aan de genomineerden om nader kennis te maken en een juist oordeel te kunnen vormen en haar te verdelen punten te geven.

Bij de Ondernemersverkiezing 2017 zijn als Starter van het Jaar genomineerd: De Molkerij, Buitengewoon Mooi en De Pannekoektrein. Bij Ondernemer van het Jaar gaan de nominaties naar: Janny Reitsema, Foeke Dijkstra en Marijke Dikkerboom. Voor Onderneming van het Jaar zijn genomineerd: Joh. Bosgra, Weidenaar Dokkum en Mulder Agro.

Alle winnaars worden vrijdag 19 januari 2018 a.s. tijdens de finale in zalencentrum Old Dutch in De Westereen bekend gemaakt. De zaal is tot te laatste stoel toe bezet, niemand hoeft echter iets te missen van 20.00-22.00 is er een live tv-uitzending van de bijeenkomst op RTV NOF en RTV Kanaal 30 en social-mediakanalen.

Alle informatie over de genomineerden in het magazine is via deze link ook te lezen. Of via de video’s op ons YouTube-kanaalTevens zijn de nieuwssites: 8karspelennieuws.nl en tdielnieuws.nl partner van dit evenement.

terug naar overzicht
Sportjury bijelkaar voor beraad in studio RTV NOFDe jurypunten zijn gegeven, publiek kan tot vanavond stemmen via rtvnof.nl
© Foto's: Lisa Taekema


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie