Financiële bijdrage Plaatselijk Belang Buitenpost voor musical Ester · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Financiële bijdrage Plaatselijk Belang Buitenpost voor musical Ester

donderdag 27 oktober 2016

Plaatselijk Belang Buitenpost heeft € 400,- vanuit haar Leefbaarheidsfonds beschikbaar gesteld voor de musical Ester. Tijdens de wekelijkse repetitieavond kreeg de voorzitter van de onlangs opgerichte Stichting Toneel & Muziek Buitenpost, Jan van der Heide, uit handen van Marianne Rigter, voorzitter van Plaatselijk Belang de cheque overhandigd.

“Het is de eerste keer dat in Buitenpost een dergelijk groot muzikaal evenement wordt georganiseerd. Het is vooral de samenbindende kracht die het geheel zo bijzonder maakt. Al vanaf het eerste begin wordt gesproken van een project voor en door het dorp. Wij zijn Plaatselijk Belang Buitenpost zeer erkentelijk dat zij dit evenement financieel ondersteunt!”, aldus Jan van der Heide. Volgens Marianne Rigter sluit het project goed aan bij de doelstelling van het Leefbaarheidsfonds. “Plaatselijk Belang juicht initiatieven toe die de verbindende kracht binnen de dorpsgemeenschap zoeken en ten toon willen spreiden. Die kracht is immers van essentieel belang voor de leefbaarheid”, zo luidt haar boodschap aan het complete musicalteam.

Door en voor het dorp Buitenpost
Ongeveer 100 Buitenposters, variërend van (amateur)zangers en acteurs, muzikanten, decorbouwers, kledingmakers, grimeurs en andere vrijwilligers, doen mee. Een grote groep is onder de inspirerende regie van Atsje Lettinga begonnen met het instuderen van de teksten en liederen.

De musical Ester is een moderne bewerking van het Bijbelboek Ester. Een verhaal van alle tijden over een weggevoerd volk dat onderdrukt wordt. Over een machteloze koning die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid. Een voedingsbodem voor het ontstaan en verspreiden van haat en racisme. Ester wordt bij een missverkiezing gekroond als de nieuwe koningin. Blijft ze in haar comfortzone, of durft ze haar nek uit te steken en te kiezen voor de verdrukte minderheid waaruit zij afkomstig is?
De uitvoering staat gepland voor de weekeinden van 31 maart en 7 april 2017 in de Kruiskerk aan de Voorstraat in Buitenpost.

(jonge)Mannen gezocht
Voor de cast worden nog (jonge) Buitenposter mannen gezocht. Zij kunnen zich aanmelden via de e-mail musicalbuitenpost@hotmail.com of op zondagavond om 19.30 uur naar de repetities komen in De Schakel bij het kerkgebouw aan de Voorstraat.

Sponsoring
Het uitvoeren van een musical brengt kosten met zich mee, zoals voor regie, licht en geluid, decors en kleding. De komende tijd zullen uiteenlopende acties gehouden worden,  onder andere tijdens de Kerstmarkt in Buitenpost. Daarnaast worden Buitenposter ondernemers bezocht voor een sponsorbijdrage. De eerste donaties zijn al binnen!

Twitter en Facebook
Informatie, foto’s en de vorderingen van de musical zijn te volgen via twitter @EsterBpost en op Facebook musicalEsterBuitenpost.

 

Financiële bijdrage Plaatselijk Belang Buitenpost voor musical Ester · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2020 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?