FK turnen succesvol voor Turnlust Hallum

Zondag 16-06-2019
WOLVEGA - Voor de turnsters van wedstrijdgroep 4 werd afgelopen zaterdag het FK gehouden in Wolvega. Vijf turnsters van Turnlust Hallum hadden zich hiervoor geplaatst. Ilse Osinga turnde de eerste wedstrijd in de categorie jeugd 2 niv. H.

Zowel op balk en vloer behaalde ze de hoogste waardering waardoor ze met een ruime voorsprong het goud in ontvangst mocht nemen, dit was voor haar de derde gouden turnmedaille dit seizoen. Marrit Smit en Sanne vd Borgh turnden de volgende ronde bij de junioren H keuzeoefenstof.

Deze wedstrijd verliep voor Marrit verrassend goed. In de voorrondes viel ze steeds buiten de prijzen maar mede door het aanpassen van haar oefeningen wist ze de zilveren medaille te winnen. Op vloer en brug scoorde ze de hoogste waardering.

Voor Sanne verliep het helaas anders dan verwacht doordat haar sprong werd afgekeurd kelderde ze ineens van kanshebster naar de een na laatste plaats. Iris Terpstra jeugd D1 en Anna Frederike Hellema junior G vielen ook buiten de prijzen maar turnden ondanks de grote concurrentie een mooie wedstrijd. Het turnseizoen voor alle wedstrijdgroepen zit er bijna op, er rest alleen nog het FK toestelturnen deze maand in Drachten voor de turnsters in de keuze oefenstof.

terug naar overzicht
Ilse Osinga met haar gouden medaille
© Foto's: Turnlust Hallum

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie